animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΔΑΠ - ΟΑΚΑ


21/7/2011
Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάδειξη σημαντικών στοιχείων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και την ορθολογική αξιοποίηση και χρήση του νερού, υπέγραψαν η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ).
Σε ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΑΚΑ, το μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Μπάρδης και εκ μέρους του ΟΑΚΑ ο πρόεδρος Λάζαρος Γρύλλης, παρουσία και του προέδρου της ΕΥΔΑΠ Θεμιστοκλή Λέκκα.
Οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν και συμφωνούν στην σπουδαιότητα ανάδειξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου, τμήμα του οποίου διέρχεται από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, καθώς και στην αξία της επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων υδάτων για αρδευτικούς σκοπούς, στον ευρύτερο χώρο των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.
Με την υπογραφή του μνημονίου τα δύο μέρη αναλαμβάνουν δράσεις, οι οποίες για την ΕΥΔΑΠ προσδιορίζονται στα ακόλουθα:
• Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων του Αδριάνειου Υδραγωγείου.
• Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για εξορθολογισμό της χρήσης του νερού.
• Συμβολή στην επαναλειτουργία του κεντρικού σιντριβανιού του Σταδίου, ως πόλος έλξης και κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες του ΟΑΚΑ.
• Παροχή τεχνικής βοήθειας σε έκτακτες καταστάσεις (πλημμύρες, διαρροές κ.λπ.).
Οι δράσεις, που αναλαμβάνει το ΟΑΚΑ αφορούν:
• Παροχή τεχνικής βοήθειας γύρω από τους χώρους του Αδριάνειου Υδραγωγείου, προκειμένου να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά.
• Προβολή στον χώρο του Σταδίου μηνυμάτων ευαισθητοποίησης για τη σωστή χρήση του νερού, καθώς και ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών επικοινωνίας.
• Διάθεση στην ΕΥΔΑΠ χώρων για τη διεξαγωγή πολιτιστικών - περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων.
Από το Γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ