animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Τρία ψέματα για το αυθαίρετο...

Τρία ψέματα για το αυθαίρετο...


Ολόκληρη «σταυροφορία» κατά του Γ. Σουφλιά είχε ξεκινήσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου όταν αποκαλύφθηκαν το 2008 οι πολεοδομικές παραβάσεις στο σπίτι του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ στην Ανάβυσσο. Παρά το γεγονός ότι... η οικογένεια
του νυν υπουργού Περιβάλλοντος κατείχε το δικό της αυθαίρετο στη Βραυρώνα, ο ίδιος έθετε θέμα ηθικής τάξης για τον τότε υπουργό της Ν.Δ. Σήμερα, όπου είναι ο ίδιος υπόλογος,
αρκείται να επιτεθεί στα Μέσα Ενημέρωσης…

Δεν έχει προηγούμενο η «αυθαίρετη» πολιτική συμπεριφορά που επιδεικνύει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα στο Πανελλήνιο και αντανακλά αρνητικά στην εικόνα της κυβέρνησης.

Η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για το οικογενειακό «δασικό» αυθαίρετο του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού για την προστασία του περιβάλλοντος συγκλονίζει. Το γεγονός όμως ότι η ύπαρξη του αυθαιρέτου στη Βραυρώνα δεν εμπόδισε τον κ. Παπακωνσταντίνου να ηγηθεί της «σταυροφορίας» κατά πολιτικών του αντιπάλων καταγγέλλοντάς τους για πολεοδομικές αυθαιρεσίες, εξοργίζει. Πρόκειται για μια ακόμα ενδιαφέρουσα πτυχή της πολιτικής διαδρομής του πρώην «τσάρου» της πολύπαθης ελληνικής οικονομίας, η οποία προσδίδει νέα διάσταση στο σοβαρότατο ηθικό και πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει, ενισχύοντας τα επιχειρήματα όσων κάνουν λόγο για άκρατη υποκρισία στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ήταν «ανοιχτός» με την οικογενειακή του εξοχική κατοικία, ύψωσε το λάβαρο της διαφάνειας στην περίπτωση του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά, για την κατοικία του οποίου στην Ανάβυσσο είχαν έρθει στο φως πολεοδομικές παραβάσεις. Ειδικότερα, στις 10 Απριλίου 2008 ο σημερινός υπουργός κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Θεσσαλό πολιτικό με θέμα «Ζητήματα ηθικής τάξης για το αυθαίρετο του κ. Σουφλιά»!
protothema.gr