animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ για το συνεχιζόμενο εκτροχιασμό του κρατικού προϋπολογισμού του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη


Αθήνα, 21.07.2011
ΔΗΛΩΣΗ
για το συνεχιζόμενο εκτροχιασμό του κρατικού προϋπολογισμού
του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Η «επιλεκτική χρεοκοπία» έχει ήδη γίνει και είναι η οικονομική εξόντωση μισθωτών και συνταξιούχων

Η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας φανερώνει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη αποτυχία της ακολουθούμενης πολιτικής. Ο προϋπολογισμός του 2011 είναι ανεκτέλεστος και αναξιόπιστος, σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου.
Η διόγκωση του ελλείμματος δείχνει την έλλειψη σοβαρού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης. Η υστέρηση των εσόδων αποδεικνύει τόσο την εγκληματική αναποτελεσματικότητα της κυβερνητικής λειτουργίας όσο και την απουσία κάθε αναπτυξιακής διάστασης.
Η «επιλεκτική χρεοκοπία» που συζητείται σήμερα στις Βρυξέλλες, έχει ήδη πραγματοποιηθεί και είναι η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να οδηγήσει σε οικονομικό αφανισμό τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, αναγκάζοντάς τους να καλύψουν για μια ακόμη φορά τη «μαύρη τρύπα» του κρατικού προϋπολογισμού.
Το Μνημόνιο είναι «λάθος συνταγή», δημιουργεί συνεχώς νέα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα σπρώχνοντας τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και ελλειμμάτων. Οι θυσίες των πολιτών δεν «πιάνουν τόπο», αφού τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα.
Η απαλλαγή της Ελλάδας από την πολιτική του Μνημονίου, τους εμπνευστές και τους υποστηρικτές του είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.