animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Π. Οικονόμου: Τα μέτρα θα αλλάξουν πριν εφαρμοστούν!!!

Στροφή 180 μοιρών από τη νέα ηγεσία του υπ. Οικονομικών, που «απειλεί» να καταργήσει όχι μόνο τις αποφάσεις και τα μέτρα των προκατόχων της, αλλά να αλλάξει ακόμα και τις διατάξεις που η ίδια υπέγραψε, πριν στεγνώσει καν το μελάνι με το οποίο γράφτηκαν ο εφαρμοστικός νόμος και το Μεσοπρόθεσμο.
Ο αν. υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου προϊδέαζει τώρα πως ορισμένα μέτρα θα αλλάξουν, πριν καν εφαρμοστούν!
Όπως ο ίδιος δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, «θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα οι συμπατριώτες μας, αν αύριο το πρωί γινόταν απαιτητή, παραδείγματος χάριν, η έκτακτη εισφορά. Μέχρι να συμβεί αυτό, μεσολαβούν πολλά, προδιαγεγραμμένα και μη. Υπενθυμίζω, μεταξύ άλλων, την εν εξελίξει διαπραγμάτευση, το φορολογικό νομοσχέδιο του φθινοπώρου και τον προϋπολογισμό του 2012».
Με άλλα λόγια, θεωρεί ότι κάτι λιγότερο από 60 μέρες που μεσολαβούν ως την 1η Σεπτεμβρίου, είναι ικανός χρόνος για να ακυρωθεί η συγκεκριμένη διάταξη.
Μετά την ομολογία Βενιζέλου πως πολλά μέτρα στον εφαρμοστικό νόμο είναι «βαριά και άδικα», ο αναπληρωτής υπουργός μιλάει τώρα για «παραλογισμούς» και δεσμεύεται για φοροελαφρύνσεις, δίνοντας το στίγμα των αλλαγών στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα φέρει το φθινόπωρο.
«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επανορθώσει αδικίες του εφαρμοστικού. Θα εκλογικεύσει και θα απλοποιήσει τη φορολογία. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε αυτές τις μέρες. Ο ΦΠΑ αλλού θα μειωθεί, αλλού όχι. Ειδικά για την εστίαση, προσωπικά διαφωνώ με την αύξησή του. Οι συντελεστές του ΦΠΑ θα επαναξιολογηθούν. Το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι ισοδύναμο, αλλά θα ανατραπούν οι παραλογισμοί, όπου υπάρχουν» δηλώνει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών μελετά να διατηρήσει μόνο δύο συντελεστές ΦΠΑ, 20% και 10%, αντί 6,5% -13% – 23% σήμερα, και να μην εφαρμόσει από 1ης Σεπτεμβρίου τον υψηλό ΦΠΑ 23% στην εστίαση.
Ακόμη εξετάζει και το τέλος επιτηδεύματος των 300 ευρώ, να το πληρώνουν μόνο επιχειρήσεις-φαντάσματα με μηδέν έσοδα, ενώ για τις κανονικές επιχειρήσεις θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές.
www.protothema.gr