animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π. Ανακοίνωση 1/8/2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Χθες ψηφίστηκε στην Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία η επαίσχυντη τροπολογία, στο άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού για την τουριστική επιχειρηματικότητα, με την οποία καταργείται η υποχρέωση του κράτους να καλύπτει το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού εφάπαξ που έχουμε σαν εργαζόμενοι στην Ε.ΥΔ.Α.Π. 
Λόγω της αναταραχής που έχει δημιουργηθεί σε όλο το προσωπικό με την ψήφιση της τροπολογίας αυτής, το Προεδρείο της ΟΜ.Ε. επισκέφτηκε σήμερα τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.ΥΔ.Α.Π. Κο Βαρθολομαίο, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι η Διοίκηση θα σεβαστεί όλες τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που έχουμε υπογράψει και θα συνεχίσει να εφαρμόζει την ΣΣΕ που αφορά την εφάπαξ αποζημίωση του προσωπικού.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, η Κυβέρνηση με τις νομοθετικές της παρεμβάσεις δρομολογεί τις εξελίξεις που θα οδηγήσουν πιο εύκολα στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Ε.ΥΔ.Α.Π.
Όλες οι οικονομικές ή άλλες εκκρεμότητες, που υπάρχουν μεταξύ του Δημοσίου και των Δήμων με την Ε.ΥΔ.Α.Π. και οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί εδώ και χρόνια, ρυθμίζονται άρον – άρον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, με άλλη τροπολογία που ψηφίστηκε στο ίδιο νομοσχέδιο, για να μπορούν να παραδώσουν στη συνέχεια την πολύφερνη νύφη – την Ε.ΥΔ.Α.Π. – βορά στα χέρια των κερδοσκόπων.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ακόμη και το φυσικό αγαθό που λέγεται νερό, όταν σε όλη την Ευρώπη η διαχείριση του  νερού περνά από τα χέρια των ιδιωτών ξανά στον έλεγχο του κράτους ή των δήμων.
Το ίδιο αποφασισμένοι πρέπει να είμαστε και εμείς στον αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα της εταιρείας μας. Χωρίς υπεκφυγές ή προσπάθειες μεταβίβασης των ευθυνών μας σε άλλους,
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ πρέπει να βροντοφωνάξουμε:
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΦΤΗΝΟ – ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΔΗΜΟΣΙΑ Ε.ΥΔ.Α.Π. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΓΙΑ  ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.
Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
   
   
Δημούδης Βαγγέλης
Κιόσης Χρήστος