animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις
των εργαζομένων στον κλάδο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας αλλά και την επιβράβευση, σιωπηρή ή φανερή, κάθε αυθαιρεσίας από την πλευρά των επιχειρήσεων υπονομεύει σκόπιμα και συστηματικά το καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Στον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης-θατσερικής πολιτικής που ακολουθεί είναι η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων.
Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι το αντεργατικό κλίμα προχωρούν σε ωμούς εκβιασμούς των εργαζομένων, προκειμένου να συναινέσουν σε μειώσεις ή μηδενικές αυξήσεις ακόμη και στους πιο κερδοφόρους κλάδους, όπως αυτός του Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών.
Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. βρίσκεται στο πλευρό και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο κλάδο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών που διεκδικούν ικανοποιητικούς όρους εργασίας και αμοιβών, αλλά και όλους τους εργαζομένους στους κλάδους που δεν έχουν υπογραφεί ακόμα ΣΣΕ.
Οι κλαδικές συμβάσεις αποτελούν «θεμέλιο λίθο» των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Είναι η αναγκαία συνθήκη για μια κοινωνικά βιώσιμη ανάπτυξη, κύριο εργαλείο για τη διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης και απαραίτητη προϋπόθεση για το σεβασμό των θεμελιωδών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Όσοι «ονειρεύονται» να μετατρέψουν τον έλληνα εργαζόμενο σε «κολίγο» στα «φέουδα» των ξένων και εγχώριων μεγαλοεπιχειρηματιών θα μας βρίσκουν αντιμέτωπους. Η λαϊκή αντίδραση ξεχειλίζει, η κοινωνία έχει εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής.
Η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στον κόσμο της εργασίας είναι να φύγουν όσο πιο γρήγορα μπορούν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ