animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος επικεφαλής και επίσημα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι διόρισε τον Κωνσταντίνο Μητρόπουλο ως διευθύνοντα σύμβουλο στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Ο κ. Μητρόπουλος κατείχε μέχρι σήμερα τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Χρηματιστηριακής.
Πρόεδρος του Ταμείου διορίστηκε ο Ιωάννης Κουκιάδης, καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.
Η Ελλάδα πιέζεται από τους πιστωτές της για να πωλήσει ακίνητη περιουσία και ποσοστά σε μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αντλήσει 50 δις ευρώ μέχρι το 2015.
Οι εκποιήσεις, που αποτελούν όρο για την εκταμίευση ενός δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας από την τρόικα, μετά το μνημόνιο ύψους 110 δις ευρώ που έλαβε πέρυσι, θα ξεκινήσουν φέτος, στοχεύοντας στην άντληση 5 δις ευρώ.
Διαβάστε την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου  Βενιζέλου στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο
Κύριε Πρόεδρε,

Προκειμένου να καταστεί δυνατή η έναρξη λειτουργίας του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» και προκειμένου να εκφράσει την γνώμη της η αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 49Α Κανονισμού της Βουλής, όπως προβλέπεται από την παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν.3986/2011 (ΦΕΚ Α΄152), θέτω υπόψη σας τα πρόσωπα που προτείνονται για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Ταμείου.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου προτείνεται ως εξής:

1. Πρόεδρος: Ιωάννης Κουκιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Υπουργός, πρώην Ευρωβουλευτής, πρώην Πρόεδρος Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, πρώην Πρόεδρος Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
2. Διευθύνων Σύμβουλος: Kωνσταντίνος Μητρόπουλος: διδάκτωρ του London Business School, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, με ιδιαίτερη εμπειρία στη Διοίκηση έργων (project management) και στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αγγλικού Chamber of Commerce .
3. Εντεταλμένος Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος): Ανδρέας Ταπραντζής, διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, πρώην Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συμβουλίου
4. Αντώνιος Βαρθολομαίος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Fordham της Νέας Υόρκης, στέλεχος επιχειρήσεων, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ, με εμπειρία σε θέματα πιστοδοτήσεων, κεφαλαιαγοράς, κτηματαγοράς και ανάπτυξης ακινήτων καθώς και τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων.
5. Άννα Ζωηρού, οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων, επιστημονική σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Παρακαλώ θερμά, κύριε Πρόεδρε, να κινηθούν ταχύτατα οι σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να καταστεί δυνατή στις αμέσως επόμενες ημέρες η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και η άμεση έναρξη λειτουργίας του Ταμείου.

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΠΗΓΗ : www.newscode.gr/oikonomia