animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Αποκαλυπτήρια στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων
Με την αποκάλυψη των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup ξεκινά ο μαραθώνιος της χώρας για την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων και την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Κι αν η γενική εντύπωση είναι πως πρόκειται για μαραθώνιο, εν τούτοις στην ουσία η επιχείρηση «Αποκρατικοποιήσεις» αποτελεί συνδυασμό ανάμεσα σε μαραθώνιο και αγώνα ταχύτητας, αφού ο δρόμος είναι μακρύς, τα προσδοκώμενα έσοδα πολλά και τα χρονικά περιθώρια ασφυκτικά!
Το ρόλο του… αφέτη αναλαμβάνει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος με τα αποκαλυπτήρια ενώπιον των ομολόγων του της Ευρωζώνης τη Δευτέρα του ΔΣ του Ταμείου, το οποίο μέχρι τα τέλη Ιουλίου καλείται να έχει αποκτήσει νομική υπόσταση και μέχρι το τέλος του χρόνου να προχωρά σε μια αποκρατικοποίηση ανά 12 ημέρες με στόχο τη συγκέντρωση εντός του 2011 της τάξης των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Όσον αφορά τη στελέχωση του Ταμείου, επισήμως δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό. Πληροφορίες θέλουν, πάντως, τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου Γιάννη Κουκιάδη να τοποθετείται στην προεδρία του φορέα με διευθύνοντα σύμβουλο τον επικεφαλής της Eurobank Χρηματιστηριακή Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, πρόσωπο, σύμφωνα με πληροφορίες, που αποτελεί επιλογή του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου, στην οποία συμφωνεί και ο Αντώνης Σαμαράς.
Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, βάσει των ίδιων πληροφοριών, προτάθηκε ο Αντώνης Βαρθολομαίος, πρώην επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ με μακρόχρονη θητεία σε καίριες θέσεις του τραπεζικού τομέα.
Επίσης, στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου αναμένεται να συμμετάσχει και εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, αλλά και από ένας εκπρόσωπος από Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίοι, όμως, δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου.
ΠΗΓΗ :
ant1online