animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί

Δεκαπέντε ημέρες απεργίας συμπληρώνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και χθες τα μέλη του προεδρείου του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής), μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης της Ομοσπονδίας τους αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με μηχανοκίνητες πορείες στο κέντρο της Αθήνας και μεταξύ άλλων κατάληψη των διοδίων σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών.
Στις χθεσινές του δηλώσεις του μετά τη συνέλευση, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι: "Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει ν΄ αποφεύγουμε λάθη, όπως αυτά που έγιναν στον Πειραιά, όπου συνάδελφοί μας πέταξαν λάδια στους δρόμους". Κατηγόρησε δε, τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.
Για σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών στη λεωφόρο Μεσογείων.
Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, όπως ανακοίνωσαν, θα αποκλείσουν από τις 8.00 το πρωί και επ' αόριστον τα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, στο ύψος του Αντιρρίου και τα διόδια του Ρίου, στο ύψος της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι αυτοκινητιστές και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Χθες οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας προχώρησαν στο άνοιγμα των διοδίων στην γέφυρα και στο Ρίο, αφήνοντας τους οδηγούς να περνούν, χωρίς να πληρώνουν.