animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Καύσωνας για δύο εβδομάδες!

Καύσωνας για δύο εβδομάδες!

Μια ανάσα από τους 40 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει σήμερα ο υδράργυρος. Μετά το «καυτό» Σαββατοκύριακο, η χώρα θα...
 συνεχίσει να «βράζει» και θα βράζει για άλλες δύο εβδομάδες, με την Τετάρτη να έχουμε την κορύφωση περιμένοντας ακόμα και 42 βαθμούς Κελσίου.

Αν σε αυτό προσθέσουμε τα υψηλά επίπεδα του όζοντος και της άπνοιας, τότε μιλάμε για ένα αποπνικτικό σκηνικό.

Στην Αττική σήμερα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 37 βαθμούς. Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, με το θερμόμετρο να δείχνει έως 34 βαθμούς.

Στη Βόρεια Ελλάδα τώρα, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς, στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα τους 38, στη Δυτική Ελλάδα τους 35, και τους 32 σε Κυκλάδες, Σποράδες και Κρήτη. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στις περιοχές της νότιας Κρήτης, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 37 βαθμοί.

Οι άνεμοι στα νότια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν μέτριοι και τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί.
Σε επιφυλακή είναι οι υγειονομικές υπηρεσίες, ενώ οι δήμοι έχουν θέσει στην διάθεση των πολιτών κλιματιζόμενες αίθουσες ώστε να αντιμετωπίσουν την ζέστη, που αναμένεται να κορυφωθεί την Τετάρτη. Τότε σε κάποιες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμα και του 42 βαθμούς. Από την Πέμπτη θα φυσήξει βορειαδάκι και θα πέσει τρεις με τέσσερις βαθμούς, όμως όπως αντιλαμβάνεστε θα υπάρχει για αρκετές ημέρες ακόμα ζέστη, μέχρι και τουλάχιστον το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο. Όλο αυτό το διάστημα οι θερμοκρασίες θα αγγίζουν τους 38 με 39 βαθμούς.

Star.gr