animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

«Ανά πάσα στιγμή οι εκλογές»


«Τις εκλογές τις ζητήσαμε και τις θέλουμε, μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, γι αυτό απευθύνω προσκλητήριο μάχης για όλους. Εφέτος δεν έχει διακοπές», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς θέτοντας σε επιφυλακή τα στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας. «Είμαστε όλοι μαζί με την κοινωνία δίπλα στον λαό. Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε κάθε πολίτη, ότι κι αν ψήφιζε μέχρι σήμερα και να τον πείσουμε. Δεν είναι συνηθισμένες οι στιγμές ούτε το προσκλητήριο αγώνα που απευθύνω», συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα κερδίσει τις εκλογές.

«Θα κυβερνήσουμε για να κάνουμε τομή με το χθες και να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος. Η Ελλάδα διαθέτει αστείρευτο πλούτο, έμψυχο και άψυχο. Δεν είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Οι πολιτικές τους απέτυχαν, όχι η Ελλάδα. Οι απόψεις μας βρίσκουν αναγνώριση και διεθνή στήριξη. Στο προσκλητήριο αγώνα δεν υπάρχει εχθρός παρά μόνο ο κακός μας εαυτός».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «το έλλειμμα αντί να μειωθεί κατά 4% που είχαν προβλέψει το πρώτο εξάμηνο, είχε άνοδο κατά 28% και αν δεν έκοβαν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα ήταν αυξημένο κατά 70%».

«Ρωτώ Έλληνες και ξένους αν δεν είναι αυτά μάταιες θυσίες τότε τι είναι;», είπε και απέδωσε στην κυβέρνηση «πολιτικό χαμαιλεοντισμό» και ότι «άλλα λένε μέσα άλλα έξω».

Πρόσθεσε, δε, ότι: «Στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών έλεγε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα εφαρμοστεί ενώ ο αναπληρωτής έλεγε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας».

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις του κόμματος, ανέφερε ότι είναι υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και όχι του ξεπουλήματος και ότι γι' αυτό η ΝΔ συμμετέχει στην Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.