animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

«Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας» [BINTEO ] ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΠΟΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Δριμεία κριτική Σαμαρά στην κυβέρνηση για την «επιλεκτική χρεοκοπία»

«Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας», είπε ο κ. Σαμαρά ξεκινώντας την ομιλία του στη Σύνοδο της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «η εκφορά της και μόνο μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα και να λειτουργήσει σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Και αυτό ισχύει σε όλες τις εκδοχές της, και στην αγγλική».

Ο κ. Σαμαράς είπε πως ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι (η λέξη) αναφέρεται από όσους θέλουν να κερδίσουν από την καταστροφή της χώρας. «Τώρα που το λέει ο αντιπρόεδρός του, τι λέει ο κ. Παπανδρέου;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε ότι «θα σταματήσει τη ρευστότητα προς τις τράπεζες της χώρας».

«Επιλεκτική χρεοκοπία δεν έχει γίνει ποτέ σε χώρα της ΕΕ», είπε και συνέχισε: «Η σύνεση επιβάλλει να δούμε το επόμενο βήμα και όχι να υιοθετούμε το μικρότερο κακό, που μπορεί να οδηγήσει στο μεγαλύτερο. Επιπλέον, οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο τον εφοδιασμό με ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας οφείλουμε να το απορρίπτουμε».

Ο κ. Σαμαράς πρότεινε ως εναλλακτική λύση το ευρωομόλογο, ή την επαναγορά ομολόγων, ενώ είπε ότι θα είναι καταστροφική η συμμετοχή των ιδιωτών.

«Η έκδοση ευρωομολόγων είναι η μόνη υγιής λύση από την πλευρά της ΕΕ, αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει η Ευρώπη κάποιες εμμονές», σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ και πρόβλεψε ότι εκεί θα οδηγηθεί η Ευρώπη, αλλά «το θέμα είναι η Ελλάδα να βγει ευνοημένη».