animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτη «συνάντηση» με τα συνδικάτα

02/12/2011
Πολιτικό μήνυμα προς την τρικομματική κυβέρνηση θέλησαν να δώσουν χθες τα συνδικάτα στην πρώτη γενική απεργία μετά τον σχηματισμό της. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο βρέθηκε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, στον οποίο οι συνδικαλιστικές ηγεσίας απένειμα τον τίτλο του «πρωθυπουργού των αγορών».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε σε πολλούς κλάδους το 90%. Σε διυλιστήρια, ναυπηγεία, μεταφορές, λιμάνια έφθασε στο 100%, στη χαλυβουργία και στην οικοδομή στο 90% και σε τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ στο 80%.

Με σύνθημα «η κυβέρνηση άλλαξε, η πολιτική έμεινε» και με σαφή στόχο τον κ. Παπαδήμο, τόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, όσο και ο γ.γ. Ν. Κιουτσούκης, κατήγγειλαν πως και η νέα κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια άδικη, αναποτελεσματική και με ανισότητες πολιτική.

Ο κ. Κιουτσούκης μάλιστα, αποκάλεσε την κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» και τον κ. Παπαδήμο «πρωθυπουργό των αγορών», μιλώντας για συνέχιση της «πολιτικής του λάθους», καταδικάζοντας τον εξοβελισμό του πολιτικού συστήματος από τις αγορές.

«Σε αυτόν τον ορυμαγδό των μέτρων διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας», είπε, «το πολιτικό σύστημα εξοστρακίστηκε πλήρως από τις λεγόμενες αγορές και παρακολουθεί αποσβολωμένο τις ραγδαίες εξελίξεις, μη μπορώντας να κάνει τίποτα για την εξώθηση της Ελλάδας στη χρεοκοπία και την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού».

«Αλλάζει η κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι αλλάζει πολιτική. Εμείς θα εκφράζουμε με αγωνιστικές προσπάθειες και δεν αρκεί μόνον η καταγγελία ή η απεργία», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Παπαγόπουλος. «Όπου βρεθεί έστω και στοιχειωδώς ένα σημείο για να διορθώσουμε κάποια πράγματα, εμείς θα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε, αλλά θα σας πω το εξής: Ουδείς μας έχει καλέσει ενώ το ζητάμε από τους φορείς της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής για να συζητήσουμε κάποια πράγματα», σημείωσε με νόημα.