Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

O Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι οι εκλογές θα γίνουν σε δύο μήνες


(Ανανεωμένο). Με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς τα σενάρια που απεργάζονται ορισμένοι για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. “Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι προσωρινή και μεταβατική, για να μη χρεοκοπήσει η χώραείπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια σημερινής ομιλίας του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Και ξεκαθάρισε οριστικά ο βίος της είναι “δυό μήνες και τέλος“.
Από δω κι εμπρός, για να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο τόπο, χρειάζεται κυβέρνηση με σαφή και ισχυρή εντολή από το λαό, είπε ακόμα ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ “που βυθίζεται” να ζητά παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ:
Η κυβέρνηση αυτή είναι προσωρινή και μεταβατική, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Για να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» του παλαιού ιδιωτικού χρέους και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του συνολικού χρέους μας.
Όλα αυτά θα κριθούν στους επόμενους δύο μήνες. Και τέλος!
Συμφωνία μακροχρόνιας διακυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων δεν υπήρξε. Επομένως πως θα παραταθεί; Πώς θα κυβερνήσουμε;
Ας το καταλάβουμε: υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας στην ελληνική πολιτική.
Εμείς θέλουμε να αποκατασταθεί το έλλειμμα αυτό. Και γι’ αυτό ό,τι υπογράφουμε το εννοούμε. Και το τηρούμε. Και το φτάνουμε ως το τέλος του.
Δεν θα αποκατασταθεί το έλλειμμα αυτό, αν άλλα συμφωνούμε κι άλλα κάνουμε.
Δεν θα αποκατασταθεί το έλλειμμα αξιοπιστίας, αν πάψουμε να τηρούμε τα συμφωνημένα.
Εμείς την υπογραφή μας να τη σεβόμαστε!
Κι ύστερα δεν είναι μόνον αυτά: Μια κυβέρνηση που θα πάρει  δύσκολες αποφάσεις δεν μπορεί να σταθεί χωρίς νωπή εντολή από το λαό!
Η περίοδος των δύσκολων αποφάσεων δεν θα κρατήσει δύο τρείς μήνες. Θα κρατήσει δύο-τρία χρόνια. Τουλάχιστον… Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται όλο αυτό το διάστημα από μια κυβέρνηση, όπου τα κόμματα τα οποία τη στηρίζουν δεν έχουμε συμφωνήσει σε τίποτε μακροχρόνιο. Χωρίς καμιά νομιμοποίηση!  Πιστεύει κανείς ότι θα άντεχε μια τέτοια κυβέρνηση; Δεν νομίζω. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε πολιτική ακυβερνησία και κοινωνική ένταση! Κι αυτό δεν το θέλει κανείς!
Το ΠΑΣΟΚ βλέπει να βυθίζεται. Είδατε και το φιάσκο της εφεδρείας… Και ζητά να παραταθεί η τωρινή κυβέρνηση για να αποφύγει το ίδιο τα χειρότερα! Το ΠΑΣΟΚ βάζει το δικό του μικρο-κομματικό όφελος πάνω από το εθνικό συμφέρον και ζητά – εμμέσως ή αμέσως – παράταση θητείας της σημερινή κυβέρνησης. Εμείς επιμένουμε στην ομαλότητα! Δεν την υπονομεύουμε…Κανένα «πρόγραμμα σταθεροποίησης» δεν μπορεί να επιτύχει σε συνθήκες μη ομαλότητας και κοινωνικής αναταραχής.
Θεωρούν «ανώριμο» το λαό, όσοι απεύχονται τις εκλογές σύντομα. Εμείς, αντίθετα, τον εμπιστευόμαστε!
Δεν μπορεί να παραταθεί μια Βουλή που προέκυψε από το εμπρηστικό εκλογικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».
Έτσι προέκυψε η σημερινή Βουλή! Το ξέχασε αυτό κανείς;  Γι’ αυτό και η προηγούμενη κυβέρνηση άλλα πράγματα δεν τα τόλμησε κι άλλα τα έκανε, υπό πίεση, στραβά και μισά… Και δεν μπόρεσε να διαπραγματευθεί το παραμικρό!
Από δω κι εμπρός, για να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο τόπο, χρειάζεται κυβέρνηση με σαφή και ισχυρή εντολή από το λαό. Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια μεταβατική κυβέρνηση. Με σύντομο, αλλά πολύ κρίσιμο έργο. Ας τη βοηθήσουμε να το κάνει σωστά και να το ολοκληρώσει εγκαίρως. Κι ας μη την υπονομεύουμε.
Στήριξα την κυβέρνηση Παπαδήμου αποφασιστικά, ώστε η Ελλάδα να γλιτώσει από τη φοβερή περιπέτεια του «δημοψηφίσματος», όπου την είχε μπλέξει ο κ. Παπανδρέου. Μην το ξεχνάτε αυτό…Δεν θα αφήσω κανένα να την υπονομεύσει. Και πιστέψτε με, δεν υπάρχει πιο ευθεία υπονόμευση από το να μιλάμε σήμερα για «παράταση της θητείας της»… Αντί να τη βοηθάμε να ολοκληρώσει την αποστολή της. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω: Δεν θα αφήσω κανένα να την υπονομεύσει…