animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΝΔ: Να αναπέμψει την περικοπή των επικουρικών ο Παπαδήμος


Αποφασισμένη να μην κάνει πίσω είναι η Νέα Δημοκρατία στο θέμα των περικοπών των επικουρικών συντάξεων που θα συζητηθεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο και θα ζητήσει να πάρει πίσω τις προτάσεις του ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κουτρουμάνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του  BriefingNews, τόσο χθες όσο και σήμερα, πραγματοποιήθηκαν  πολύωρες συσκέψεις στα γραφεία της ΝΔ στην Λεωφόρου Συγγρού, με την συμμετοχή των αρμόδιων τομεαρχών, των κοινοβουλευτικών εκπρόσωπων αλλά και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η απόφαση που ελήφθη είναι να τηρηθεί σκληρή στάση από την ΝΔ  και να καταγγελθεί η διετής διακυβέρνηση Παπανδρέου για κακοδιαχείριση του κουμπαρά των επικουρικών ταμείων  αλλά και για ελλιπή στοιχεία που επικαλείται ο αρμόδιος υπουργός για να προτείνει περικοπές έως και 50% σε ορισμένα ταμεία. Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό απορρίπτεται  και η συνένωση των επικουρικών ταμείων καθώς εκτιμάται ότι δεν υπάρχει ούτε ρεαλιστικός σχεδιασμός ούτε αξιόπιστες έρευνες.

«Προσπαθούν να κρύψουν το έλλειμμα που προκάλεσε η κακοδιαχείρση τους με μια απόφαση στο πόδι, η οποία πλήττει και πάλι τους συνταξιούχους, εμείς δεν κάνουμε πίσω,» έλεγε κορυφαία κομματική πηγή στο BriefingNews,  αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι αναμένουν, στην χειρότερη περίπτωση, να αναπέμψει το θέμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος με την προοπτική να το επαναφέρει τον Ιανουάριο με ακριβή στοιχεία από αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες.