animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Ξεπούλημα των θυγατρικών εντός 6μήνου

Να ξεπουλήσει τις μετοχές των θυγατρικών της μέχρι τέλος Ιούνη καλείται η ΑΤΕ βάσει του προγράμματος αναδιάρθρωσης που προβλέπεται στο πλαίσιο του μνημονίου.
Η ΑΤΕ μπορεί να προχωράει σε αύξηση του κεφαλαίου της, αλλά βγάζει στο σφυρί βασικές συνεταιριστικές αγροτοβιομηχανίες στις οποίες κατέχει μεγάλο ποσοστό μετοχών και οι οποίες είναι η «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ», οι «Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών ΑΕ», η «ΣΕΚΑΠ ΑΕ» και η «Δωδώνη ΑΕ». Το ξεπούλημα των συγκεκριμένων βιομηχανιών θα έχει αρνητικότατες επιπτώσεις για τους αγροτοκτηνοτρόφους της χώρας.
Παράλληλα η ΑΤΕ ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος Ιούνη θα πουλήσει και τις μετοχές από τις εξής εταιρείες: ΑΙΚΒanca Serbia, ΑΤΕbank Romania, First Business Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνικά Χρηματιστήρια, Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ), Folli Follie, Τράπεζα Πειραιώς, Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΔΑΠ) και Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ).
Μπορεί να δοθεί εξάμηνη παράταση από την Κομισιόν αν αποδειχτεί ότι δεν έχει εξασφαλιστεί ικανοποιητικό τίμημα και ότι θα μπορέσουν να πουληθούν οι μετοχές των εταιρειών μέχρι το τέλος του 2012. Σε διαφορετική περίπτωση το ξεπούλημα αναλαμβάνει από τον Ιούλη του 2012 ο Εντολοδόχος Αποεπένδυσης, όπως προβλέπεται σχετικά.