animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Το πρώτο ρήγμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου

 Πριν από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο θα συζητήσει τις μειώσεις στις συντάξεις και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό...
η ΝΔ, η οποία μετέχει στην κυβέρνηση, τράβηξε διαχωριστική γραμμή.

Η απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη να προχωρήσει σε μειώσεις των επικουρικών συντάξεων άνοιξε το πρώτο σοβαρό «μέτωπο» στο εσωτερικό της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς η ΝΔ έχει τονίσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα.

Ο αρμόδιος τομέαρχης της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε πως οι μειώσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και το Πολυνομοσχέδιο που έχουν ήδη ψηφιστεί από την Βουλή.

«Η Νέα Δημοκρατία συνεπής στη συμφωνία για τη δημιουργία και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων. Η διαχείριση του "κουμπαρά" της Επικουρικής Ασφάλισης που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών απαιτεί διαφάνεια, ορθολογισμό και κυρίως σεβασμό» δήλωσε ο αρμόδιος Τομεάρχης Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος κατηγορώντας τον κ. Κουτρουμάνη ότι αιφνιδιαστικά επιχειρεί τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και συγχωνεύσεις των επικουρικών ταμείων χωρίς ωστόσο αυτά να αποτελούν δέσμευση της χώρας μας με βάση το Μεσοπρόθεσμο, το Πολυνομοσχέδιο αλλά και τον Προϋπολογισμό που ψηφίστηκε πρόσφατα.

«Εξαγγέλλει συγχωνεύσεις επικουρικών ταμείων χωρίς μελέτη, τεκμηρίωση και σχέδιο, με πρόσχημα τη μείωση λειτουργικών δαπανών, αποκρύπτοντας την καταλήστευση των αποθεματικών τους τα τελευταία 2 χρόνια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος προδιαγράφοντας μία πρώτη σκληρή σύγκρουση στο υπουργικό συμβούλιο.