animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Έρχεται καταιγίδα μέτρων για να δοθεί η δόση-«μαμούθ»

Νέα παρέμβαση στο πολιτικό σκηνικό και νέες απαιτήσεις από την τρόικα

Πριν καλά καλά εκταμιευτεί η 6η δόση οι δανειστές θέτουν προϋποθέσεις και όρους καταβολής της επόμενης δόσης «μαμούθ» των 90 δισ. Ο Ιανουάριος θα είναι καθοριστικός μήνας καθώς όπως όλα βεβαιώνουν θα ζητηθεί η άμεση ψήφιση των μέτρων που θα συνοδεύουν την νέα δανειακή σύμβαση αλλά και «πολιτική σταθερότητα» θέτοντας ως όρο την μη διενέργεια εκλογών αν δεν ολοκληρωθούν όλες οι κινήσεις που θα αποτρέψουν νέα δημοσιονομική εκτροπή.

Όπως βεβαιώνουν όλες οι πληροφορίες η τρόικα έθεσε ήδη τους νέους όρους στις συναντήσεις που είχε με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων. Ενώ η νέα καταιγίδα πιέσεων συζητήθηκε στην επικοινωνία που είχε ο Λ. Παπαδήμος με τους πολιτικούς αρχηγούς την περασμένη εβδομάδα.
newsbeast.gr
Ενδεικτική του τι θα αντιμετωπίσει πάλι η χώρα μέχρι την 15η Ιανουαρίου που θα επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα είναι η δήλωση που έκανε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τρόικας στο Reuters την Παρασκευή, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να δώσουν επιπλέον κεφάλαια στην Ελλάδα, αν δεν πειστούν ότι αυτά θα πιάσουν τόπο.