animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Αυστηρό μήνυμα Λοβέρδου για τα φάρμακα

«Αν δεν αναστραφεί το κλίμα έως το 2013 τότε οι υπουργοί δεν θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τις κοινωνικές υποδομές» ανέφερε... ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος περιγράφοντας με δραματικούς τόνους το μέλλον των κοινωνικών υποδομών αν δεν υπάρχει ανάπτυξη.

Ο κ. Λοβέρδος παράλληλα, κατά την ενημέρωση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), έστειλε αυστηρό μήνυμα σε φαρμακοβιομηχάνους και φαρμακοποιούς για μείωση των τιμών των φαρμάκων. «Αν κάποιος δεν συμμορφωθεί θα φάει μία φλατ μείωση όλος ο τομέας και οι φαρμακοποιοί. Όποιος θέλει μάχη και να βγει στους δρόμους είναι ευπρόσδεκτοι οι εχθροί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.

Σε ό, τι αφορά τον ΕΟΠΥΥ ο κ. Λοβέρδος είπε ότι από 1.1.2012 θα βρίσκεται σε πλήρη δράση, ενώ υποστήριξε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή που θα προβλέπει ότι όλοι οι γιατροί θα έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στους πειθαρχικούς κανόνες που θα ισχύσουν για όσους θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ λέγοντας ότι «θα διακόπτεται η συνεργασία λόγω υπερσυνταγογράφησης ενώ όσοι έχουν συνταγολόγιο θα τους αφαιρείται όπως και το ΑΜΚΑ. Θα φεύγουν και όταν λήξει η πειθαρχική ποινή το ξανασυζητάμε».

Για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ μίλησε και ο συναρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης λέγοντας ότι πρέπει «να καλύψουμε 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους μέσα από ενιαίο σύστημα με σύγκλιση των πολλών συστημάτων που εφαρμόζει κάθε ταμείο. «Στόχος είναι να φτάσουμε τις δαπάνες στα 7 δις από τα 10 που ήταν το 2009» ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης για αυτό πρόσθεσε πως προχωρά «στην εφαρμογή ενιαίου συνταγολογίου και από 1.1.2012 θα είναι ενιαίο για όλα τα ταμεία που σημαίνει δυνατότητα ελέγχου δαπάνης και ελέγχου του προφίλ του κάθε παρόχου (γιατρού φαρμακοποιού)», της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, του ενιαίου κανονισμού παροχών και σε ενιαίες συμβάσεις με παρόχους.
 http://tro-ma-ktiko