animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ο Τόμσεν παραδέχεται ότι έγιναν σημαντικά λάθη...

Στα πλαίσια της επίσημης παρουσίασης της έκθεσης του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία και κατά τη διάρκεια ερωτήσεων από...
δημοσιογράφους, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν απαντώντας παραδέχθηκε ότι έγιναν σημαντικά λάθη κατά το σχεδιασμού του προγράμματος για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας και γενικά υπήρξε λάθος σχεδιασμός στην καρδιά του όλου προγράμματος. Μάλιστα, όπως παραδέχθηκε ο κ. Τόμσεν αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ένα σπιράλ θανάτου για την ελληνική οικονομία, μεγάλης ύφεσης και αύξησης της ανεργίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε ότι δεν σταθμίστηκαν σωστά τα δεδομένα στο κομμάτι της δυνατότητας αύξησης των εσόδων, σε συνδυασμό με τα προβλήματα φοροδιαφυγής, όπου επιδεινώνουν την κατάσταση. Επίσης, ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι δεν είχαν ληφθεί υπόψη τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κρατική μηχανή, με αποτέλεσμα οι μεταρρυθμίσεις να μην γίνονται με σωστό τρόπο και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις να φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τέλος, ο κ. Τομσεν επανέλαβε ότι ουσιαστικά αναφέρεται και στην έκθεση του ΔΝΤ, την οποία και υπογράφει, ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για νέους φόρους, ενώ οι παρεμβάσεις πρέπει να στραφούν αποκλειστικά στο κομμάτι των δαπανών.
greekfinanceforum.com