animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σπύρος Σούλης μπήκε στο δίκτυο της αποχέτευσης



Ο Σπύρος Σούλης μπήκε στο δίκτυο της αποχέτευσης

Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα επαγγέλματα της σειράς «ΖΟΡΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ»

Σπύρος Σούλης έρχεται κάθε εβδομάδα, για να σας αποκαλύψει τα πιο ακραία, τολμηρά και ριψοκίνδυνα... ζόρικα επαγγέλματα που είδατε ποτέ ή που θα μπορούσατε να έχετε φανταστεί!
Ποιοι άνθρωποι κρύβονται πίσω από αυτά; Πώς ζουν και πώς διαμορφώνεται η καθημερινότητά τους; Τα όρια και οι αντοχές δοκιμάζονται και ο κίνδυνος κάποιες φορές υπερβαίνει τη λογική!
Ο Σπύρος Σούλης γνωρίζει από κοντά εκείνους που τολμούν να ζουν στα άκρα, συνομιλεί και... «πιάνει» δουλειά μαζί τους, δοκιμάζοντας τις δικές του αντοχές στα πιο «Ζόρικα Επαγγέλματα»!
Στο εντυπωσιακό επεισόδιο της Τετάρτης, o Σπύρος «εργάζεται» ως εργάτης δικτύου αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ. Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα επαγγέλματα της σειράς «ΖΟΡΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ». Οι εργάτες των αποχετευτικών δικτύων αντιμετωπίζουν, με διαφορά, τις πιο ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας από οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα, πράγμα που σημαίνει ότι η παραμικρή απροσεξία μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή τους. Καθημερινή εκπαίδευση, υψηλός βαθμός ετοιμότητας και σχολαστική τήρηση των κανόνων ασφαλείας είναι must για την αποφυγή ατυχημάτων.
Οι «κομάντο» της ΕΥΔΑΠ εργάζονται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, μέσα σε στενούς αγωγούς γεμάτους λήμματα, ενώ βασική τους φροντίδα είναι να συντηρούν και να επιδιορθώνουν τα προβλήματα των αποχετεύσεων στην Αθήνα. Ο Ειδικός εξοπλισμός τους - που θυμίζει αστροναύτες – σε συνδυασμό με τα σύγχρονα ρομποτικά μηχανήματα που διαθέτει η ΕΥΔΑΠ τους δίνει την δυνατότητα να ελέγχουν καθημερινά τα 6000 χλμ. αποχετευτικού δικτύου της Αθήνας και να κάνουν τη ζωή των κατοίκων της ευκολότερη.