animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τρόικα: Καταργήστε όλα τα μισθολογικά - εργασιακά μπόνους


Ούτε βήμα πίσω από την αρχική τους θέση για μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η τρόικα. Αυτό είναι το μήνυμα που προκύπτει από τις συναντήσεις που έλαβαν χώρα και το σαββατοκύριακο στη Αθήνα. 
 
Οι επικεφαλής ελεγκτές επιμένουν ακόμα στην περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού, ενώ πιέζουν για την πλήρη κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. Οι κόκκινες γραμμές, που φέρεται να είχε χαράξει ο πρωθυπουργός, σε συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, αναφορικά με το πρώτο θέμα, αυτό των μισθών, δεν δείχνουν να πτοούν την τρόικα, η οποία εμμένει στη θέση της. 
 
Και πάει ακόμα πιο μακριά, καθώς, τα σχέδια της προβλέπουν πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Το μότο που χρησιμοποιούν κυρίως, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους με τους Έλληνες κυβερνητικούς παράγοντες, που είναι αρμόδιοι για το θέμα, είναι το εξής: «Από τη στιγμή που οι γείτονες σας, που επίσης είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν τόσο χαμηλό εργασιακό κόστος, θα πρέπει κι εσείς να προσαρμοσθείτε αναλόγως, αν θέλετε να επανακτήσετε την χαμένη ανταγωνιστικότητα σας». 
 
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως δεν πείθονται ακόμα κι όταν οι ίδιες οι εργοδοτικές οργανώσεις επιμένουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με το σημερινό καθεστώς. Και το ερώτημα είναι ποια στάση θα κρατήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, βασικά ο Αντώνης Σαμαράς, αν ο Τόμσεν και η παρέα του επιμείνουν μέχρι τέλους στις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις τους. Θα κάνει πίσω από την κόκκινη γραμμή  προκαλώντας τεράστιο εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ, τα στελέχη της οποίας θα πιστέψουν ότι η αυτοδυναμία απομακρύνεται ακόμα περισσότερο, ή θα πει ένα "μεγαλοπρεπές όχι" διακινδυνεύοντας να τινάξει στον αέρα τη νέα δανειακή σύμβαση; Οι απαντήσεις πολύ σύντομα...

Πηγή:apospasma.gr