animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο - Έρχεται Εξεταστική

Όσο και αν θέλουν κάποιοι να αποφύγουν την Εξεταστική Επιτροπή για την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, δεν μπορούν.Από τη μια , ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε για μία και μοναδική Εξεταστική Επιτροπή που θα ερευνήσει πως η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο και αν κάποιοι κερδοσκόπησαν και από την άλλη ήρθε στη Βουλή η δικογραφία για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ και το φούσκωμα του ελλείμματος από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και τον διορισμένο υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Βέβαια, δεν αρκεί ο επόμενος πρωθυπουργός να θέλει να κάνει εξεταστική, ούτε και να πάει ένας φάκελος στη Βουλή για να φτάσει να αποκαλυφθεί η αλήθεια, αν πράγματι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας , που είναι η υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς έλλειψης κυριαρχίας.

Για να αποκαλυφθεί μια τέτοια αλήθεια, τόσο συγκλονιστική και τόσο επώδυνη για τη χώρα χρειάζονται στοιχεία. Χρειάζονται γεγονότα και όχι υποθέσεις. Ας δούμε λοιπόν ποια στοιχεία υπάρχουν, είναι αποδεδειγμένα και δεν μπορεί κανείς να τα διαψεύσει:

*Ο Γ. Παπανδρέου συνομιλούσε με τον Ντ. Στρος Καν για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ εν αγνοία των Ελλήνων, την ώρα μάλιστα που υποστήριζε ότι «λεφτά υπάρχουν.»

* Ο Στρος Κάν δήλωσε σε γαλλικό κανάλι ότι είχε πει τότε στον κ. Παπανδρέου πως δεν θα δέχονταν στην ΕΕ το ΔΝΤ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέλαβε να το διευθετήσει.

* Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου έκανε δηλώσεις κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση από την κρατική τηλεόραση σε όλο τον κόσμο και έλεγε πως πρέπει να σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία. Προεξόφλησε δηλαδή τον κίνδυνο χρεοκοπίας με δημόσιες δηλώσεις και μάλιστα σε χρόνο που το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα παρέμενε ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.

*Το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου όταν εξελέγη ήταν να δώσει κίνητρο σε όσους ποντάρουν σε ασφάλιστρα κινδύνου επί της ελληνικής χρεοκοπίας καθώς αντί να χρειάζεται να «κλείσουν» θέσεις σε τρείς ημέρες, όπως ίσχυε μέχρι τότε, τους έδωσε χρόνο 10 ημερών με το περίφημο Τ+10 που θεσμοθέτησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

*Υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε από τον κ. Παπανδρέου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που δεν είχε εκλεγεί με σταυρό στις εθνικές εκλογές αλλά με την λίστα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές που έγιναν νωρίτερα.

* Ακολούθως τοποθετήθηκαν σε όλα τα κρίσιμα πόστα στελέχη που προέρχονταν από την Goldman Sachs. Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ και ο Παπαδόπουλος του ΤΤ εργάζονταν στην Goldman Sachs.

* Ο Γεωργίου είναι ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και τον αφορούν άμεσα οι καταγγελίες περί φουσκώματος του ελλείμματος με εντολή του Γ. Παπακωνσταντίνου. Γνωρίζουμε ότι ενέταξαν τα χρέη των ΔΕΚΟ, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ευρώπη και ότι υπολόγισαν τα περιουσιακά στοιχεία πολλών ΔΕΚΟ με τιμές του 80΄. Φούσκωσαν τα χρέη των νοσοκομείων κ.α.

Όλα αυτά και άλλα πολλά λογιστικά τερτίπια είναι που ερευνά η δικαιοσύνη και έστειλε το φάκελο στη Βουλή καθώς οι υπάλληλοι που κάνουν τις καταγγελίες υποστηρίζουν ότι ενημέρωσαν προσωπικώς τον Γ. Παπανδρέου για τις πιέσεις του κ. Παπακωνσταντίνου.

* Το ότι οι κ.κ. Παπανδρέου δεν έπαιρναν μέτρα για την θωράκιση της οικονομίας ως τα μέσα Φεβρουαρίου είναι γνωστό και ιστορικά καταγεγραμμένο .

* Καταγεγραμμένο ιστορικά είναι επίσης ότι αντί να παίρνει μέτρα για την οικονομία, μοίραζε επιδόματα επιβαρύνοντας κι άλλο τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα που τελικά το έφθασε πάνω από 15%.

* Ακύρωσε σειρά εισπρακτικών μέτρων και η υστέρηση στα έσοδα του δημοσίου στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 ήταν πολλαπλάσια των προηγούμενων τριμήνων. Ταυτόχρονα, πληρωμές που επρόκειτο να υπαχθούν στο 2010, μετατέθηκαν για το 2009 αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις δαπάνες.

* Παράλληλα τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης Παπανδρέου υπήρξαν πολλές δημόσιες και καταγεγραμμένες συναντήσεις με έναν από τους μεγαλύτερους διεθνώς κερδοσκόπους , τον Τζόρτζ Σόρος, και φυσικά με την Goldman Sachs.

* Ακόμη, αγνοήθηκαν επιδεικτικά όλες οι πηγές χρηματοδότησης της χώρας. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 που άρχισε η άνοδος στο κόστος δανεισμού το ελληνικό δημόσιο σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια δεν εξασφάλισε το σύνολο των ετήσιων αναγκών της χώρας.

*Αλλά και αργότερα, όπως αποκάλυψε ο Ιβάν Σαββίδης, ο Γ. Παπανδρέου αγνόησε την χρηματοδότηση που διέθετε στην Ελλάδα ο Β. Πούτιν. Φυσικά για αναζήτηση κεφαλαίων από την Κίνα, ούτε λόγος.

Συνοψίζοντας, είχαμε δηλώσεις που προεξόφλησαν την χρεοκοπία και αναφορές περί Τιτανικού, λήψη των ακριβώς αντίθετων από τα απαιτούμενα μέτρα, αδράνεια στο δανεισμό , παρασκηνιακές επαφές με τους γκουρού των κερδοσκόπων και το ΔΝΤ κι φούσκωμα του ελλείμματος. Έτσι ακριβώς μπήκαμε στο Μνημόνιο. Κι αυτά δεν χρήζουν έρευνας. Είναι γεγονότα, γνωστά σε όλους.

Το μόνο που δεν είναι γνωστό είναι αν ισχύουν οι καταγγελίες για συνεργασία του ενός εκ των δύο αδελφών του πρώην Πρωθυπουργού με ελβετική εταιρεία που ποντάριζε σε ασφάλιστρα κινδύνου επί της ελληνικής χρεοκοπίας.