animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΗΝ «ΚΑΤΑΨΥΞΗ» Η ΧΩΡΑ Πολικές θερμοκρασίες, βοριάδες και παγετός


Πολικές θερμοκρασίες, βοριάδες και παγετός

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο παγετός στα ηπειρωτικά και οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, εντάσεως έως και 9 Μποφόρ τοπικά, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Δευτέρα.

Η ΕΜΥ προβλέπει κατά διαστήματα ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στην Ανατολική Πελοπόννησο και το Νότιο Αιγαίο, αλλά και ασθενείς χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και ανατολικής Στερεάς.
Στην Αττική τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι νεφώσεις με χιονόνερο στα νοτιότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 05 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη επικρατούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ υπάρχει και πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο δείχνει από -02 έως 04 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση
Σε Μακεδονία και Θράκη Θα επικρατήσουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολική 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς κελσίου, ενώ τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.
Στα νησιά Ιονίου, την Ηπειρο, την Δυτ. Στερεά και Δυτ.Πελοπόννησο θα υπάρχουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο τοπικά από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατ.Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά διαστήματα ή χιονόνερο στα νοτιότερα και χιονοπτώσεις στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 και στα δυτικά 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα νότια, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα νότια 5 με 7 και στα βόρεια 8 με 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Για αύριο Τρίτη στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, την ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα.
Στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά χιόνι. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως την νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.