animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Αγρότες ετοιμάζονται να "καταλάβουν" τη Θεσσαλονίκη

Δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα αγρότες σε όλη τη χώρα. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στη Θεσσαλονίκη με τη διοργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου…Από την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους με πρώτη δράση την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ.
Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι εκδηλώνουν αντίθεσή τους στο χαράτσι που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, μέσα από το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 

Ταυτόχρονα, διεκδικούν ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα καλύπτει την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και θα αποζημιώνει στο 100% των ζημιών.

Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, μικρομεσαίοι αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, σπουδαστές και φοιτητές, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, σχεδιάζουν μαχητικές συγκεντρώσεις στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ.

Την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, θα γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία των Περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας.

Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, στις 11.00, οι αγρότες θα προχωρήσουν στο άνοιγμα των διοδίων στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης και στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές - μαζικές συγκεντρώσεις, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, σε πλατείες πόλεων, άνοιγμα διοδίων κι αποκλεισμοί εθνικών οδών κ.ά..
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι αγρότες ετοιμάζουν μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη στις 4 Φεβρουαρίου, με αφορμή την έκθεση «Agrotica».
thestival.gr