animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Υπόμνημα της Τρόϊκα για νέα μέτρα …


Εντολές – σοκ σα να είμαστε καμιά μπανανία της Αφρικής, παρέδωσε η τρόικα στα χέρια της κυβέρνησης και των πολιτικών αρχηγών, με το γνωστό υπόμνημα που αναφέρουν τα ΜΜΕ από το πρωί.
Το χαρτί με τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση, δηλαδή το Μνημόνιο που κυοφορείται, είναι εξαιρετικά σκληρό και θα προκαλέσει δέος στην ελληνική κοινωνία με την αναλγησία του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δεν προτείνει αλλά απαιτεί τα εξής μέτρα που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα:
  • Να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων μεσοσταθμικά κατά 25% τουλάχιστον. Αυτό σημαίνει ότι αλλού η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη κι αλλού μικρότερη. Το καινοφανές και σοκαριστικό στην περίπτωση αυτή είναι ότι η τρόικα απαιτεί η αύξηση να ισχύσει αναδρομικά από την πρώτη του χρόνου, για πρώτη φορά στην ιστορία που γίνεται κάτι τέτοιο. Το μέτρο θα εκτοξεύσει τους φόρους και τα άλλα τέλη των ακινήτων για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές, δωρεές και κάθε άλλη συναλλαγή. Το χειρότερο είναι ότι θα εκτινάξει στα ύψη το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ το οποίο για το 2012 θα αρχίσουμε να το πληρώνουμε από τον Απρίλιο και σε πέντε δόσεις.
  • Ζητείται εδώ και τώρα μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις. Η τρόικα ούτε καν το συζητά, ούτε ακόμη και να υπάρξει κάποιο πλαφόν.
  • Ζητούνται απολύσεις στο δημόσιο τομέα, γρήγορα και όσο το δυνατόν περισσότερες. Εργασιακές εφεδρείες κι άλλα τέτοια κόλπα είναι για την τρόικα ημίμετρα και ζητά να αδειάσει ο δημόσιος τομέας.
  • Ζητούν να καταργηθούν δημόσιοι φορείς (ΔΕΚΟ, Νομικά Πρόσωπα), γεγονός που θα φέρει και τις απολύσεις που θέλουν οι τροικάνοι.
  • Αναφορικά με τον 13ο και 14ο μισθό δεν εξειδικεύονται τα μέτρα, αλλά κάνουν λόγο για “ευελιξία στον ιδιωτικό τομέα“, που χωρά όλη την … σφαγή στον ιδιωτικό τομέα.  Κόψιμο δώρων, πάγωμα αποδοχών και επιδομάτων, ελαστικές μορφές εργασίες και με το νόμο. Δηλαδή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Απαιτούν από την κυβέρνηση να ανοίξει εδώ και τώρα όλα τα κλειστά επαγγέλματα και να σταματήσουν οι χρονοτριβές. Για την Παρασκευή άλλωστε έχει οριστεί συνάντηση με τον Μ. Βορίδη για τα ταξί. Ότι έχει απομείνει κλειστό πρέπει να ανοίξει γρήγορα, λένε οι δανειστές μας.
  • Ζητούν άμεσα μέτρα για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ακόμη και φυλακίσεις ή δημεύσεις περιουσιών.
  • Ζητούν να γίνει το επόμενο διάστημα ξεκαθάρισμα των φορολογικών και τελωνειακών δικών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα δικαστήρια.
  • Επίσης, ζητούν να υπάρξει ρύθμιση που θα επιτρέπει μαζικές απολύσεις στις τράπεζες με αφορμή τις ζημιές που θα υποστούν από το PSI.
Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για ένα χαρτί – φωτιά το οποίο είναι γραμμένο έτσι ώστε να μην χωρούν αμφισβητήσεις και καθυστερήσεις ή παρερμηνείες.
«Πάρτε αυτά τα μέτρα για να πάρετε το νέο δάνειο», είναι η φιλοσοφία του και ο θεός βοηθός.
Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα έκτακτη σύσκεψη για να ενημερώσει τους εμπλεκόμενους υπουργούς για το υπόμνημα – φωτιά της Τροϊκα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Τάσος Γιαννίτσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Παπουτσής και Φίλιππος Σαχινίδης.
Περισσότερα για την σύσκεψη αύριο, επειδή μέχρι στιγμής οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες.
Διαβάστε όλο το υπόμνημα της Τρόικα εδώ