animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΓΣΕΕ Δελτίο Τύπου - Συνάντηση ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς

Η ΓΣΕΕ προσήλθε σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στη συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς στην οποία δεν αποδέχθηκε προτάσεις για «πάγωμα» αυξήσεων και ωριμάνσεων της Εθνικής Σύμβασης.
Παρά τις διαφωνίες κοινή συνισταμένη όλων των πλευρών αποτελεί η αναγκαιότητα διασφάλισης της Εθνικής Σύμβασης και η συνέχιση του διαλόγου για θέματα που ευθύνονται πραγματικά για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και που σε καμία περίπτωση δεν είναι το μισθολογικό κόστος. Επισημαίνουμε ότι όλοι οι εργοδοτικοί φορείς τάχθηκαν υπέρ του 13ου και 14ου μισθού, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη Σύμβαση.
Για το σκοπό αυτό οι επικεφαλείς των ινστιτούτων εργασίας, θα επεξεργαστούν, θα διαμορφώσουν και θα καταθέσουν αναλυτικές προτάσεις για ζητήματα εκτός Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά για το μη μισθολογικό κόστος, τη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα και φυσικά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 
Στόχος και κοινή απόφαση είναι ο διμερής διάλογος εργοδοτών-εργαζομένων να μετατραπεί σε τριμερή, με τη συμμετοχή της κυβέρνησης, η οποία οφείλει να λάβει υπόψη τις κοινές προτάσεις για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ως προς τις μη μισθολογικές παραμέτρους.
Είναι προφανές ότι ουδείς διάλογος μπορεί να προχωρήσει αν επικρέμαται η απειλή νομοθετικής παρέμβασης για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.
Είναι ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και η κυβέρνηση να αποδείξει το εάν και κατά πόσο σέβεται την ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τις αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ