Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

«Ενημέρωσαμε τον κ. Σαμαρά για τις θέσεις της ΓΣΕΕ

Τη διαβεβαίωση ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ζήτησε και πήρε η διοίκηση της ΓΣΕΕ στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε: «Ενημέρωσαμε τον κ. Σαμαρά για τις θέσεις της ΓΣΕΕ ενόψει της συζήτησης που απαιτεί η τρόικα για τις μειώσεις των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα. Το μπαλάκι δεν μπορεί να έλθει στον κοινωνικό διάλογο. Συζητάμε μέτρα για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά όχι μείωση του μισθολογικού κόστους.
Ζητήσαμε από τον κ. Σαμαρά, το κόμμα του να μη στηρίξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και εκείνος είπε ότι δεν λύνονται αυτά τα θέματα με νομοθετικές παρεμβάσεις και ότι προσδοκά από τον διάλογο των κοινωνικών εταίρων».
Ο κ. Παναγόπουλος απευθύνθηκε προς τους εργαζόμενους της χώρας και τους διαβεβαίωσε ότι «δεν συζητάμε και δεν θα αποδεχθούμε μειώσεις μισθών, πάγωμα ωριμάνσεων ή κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού». Απευθύνθηκε, όμως και στο πολιτικό σύστημα, λέγοντας ότι πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, αφού- όπως πρόσθεσε – για την κατάσταση φταίνε οι κυβερνήσεις, αλλά «και οι επιχειρηματίες, που, με τις μειώσεις του μισθολογικού κόστους, επιδιώκουν αύξηση του περιθώριου κέρδους, αφού παρά τις περικοπές οι τιμές των προιόντων δεν έχουν μειωθεί».
Ο κ. Παναγόπουλος επέμεινε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας θέτουν θέμα 13ου και 14ου μισθού και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό το εντάξαμε στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το προστατεύσουμε». Απευθύνθηκε και στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «περιμένουμε από τον κ. Παπαδήμο να ορθώσει το ανάστημά του, αφού, άλλωστε, ξέρει ότι η μείωση των μισθών δεν ενισχύει την ανταγωνιστικότητα». Ο κ. Παναγόπουλος μίλησε, όμως, με δηκτικό τρόπο «για τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι πηγαίνουν στους “τροικανούς” και καταδίδουν πολλά, όπως πχ για τη μετενέργεια των συμβάσεων, θέμα που το γνώριζαν πολλοί λίγοι». Σε ερώτηση για το αν είναι καλυμένοι από τις θέσεις της ΝΔ, ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι «πήραν διαβεβαίωση ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου».