animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Χρόνο για την ολοκλήρωση του διαλόγου στα εργασιακά θα ζητήσει ο υπουργός Εργασίας


Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος ΚουτρουμάνηςΜε τους επικεφαλής της τρόϊκας για τους μισθούς και τα εργασιακά θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας. Ο κ. Κουτρουμάνης αναμένεται να ζητήσει χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων, με εργοδότες και συνδικάτα να συμφωνούν σε αρκετά βασικά σημεία.

Χθες, οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ συμφώνησαν στην αναγκαιότητα της προστασίας του κατώτατου και του 13ου και 14ου μισθού, καθώς και στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, επίσης, να διατηρηθεί η παρούσα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μέχρι τη λήξη της, στο τέλος του 2012, και να δοθεί κανονικά η αύξηση του 2,6%.

Απόκλιση απόψεων διαπιστώθηκε για το θέμα του «παγώματος» των αμοιβών για ένα ή δύο χρόνια, το οποίο πρότειναν οι εργοδοτικές οργανώσεις, αλλά διαφώνησε η ΓΣΕΕ.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, υποστήριξε ότι το «πάγωμα» μισθών που ζητάει ο ΣΕΒ θα φέρει ελάχιστο κέρδος στους εργοδότες.

Ανέφερε επίσης ότι έγιναν προτάσεις και από τις δύο πλευρές για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
skai.gr