animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Οι εργαζόμενοι στο Βέλγιο διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την πολιτική λιτότητας που εξήγγειλε η κυβέρνηση, τεράστια συμμετοχή στην απεργία

Την έντονη διαμαρτυρία τους έδειξαν οι εργαζόμενοι  στην πολιτική λιτότητας που εξήγγειλε η κυβέρνηση ντι Ρούπο, οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στη γενική απεργία που προκήρυξαν οι τρεις κεντρικές συνδικαλιστικές ομοσπονδίες εργαζομένων στο Βέλγιο (ABVV, ACV, ACLVB)...

Τα σχέδια της βελγικής κυβέρνησης να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης και να επιβάλει σειρά μέτρων με στόχο την εξοικονόμηση 11,3 δισ. ευρώ.
Με βάση τα όσα αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης απέργησαν όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες, υπήρξαν πολλές ακυρώσεις πτήσεων, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά, η παραγωγή στα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών Audi και Volvo σταμάτησε και τα νοσοκομεία, όπως και τα μέσα ενημέρωσης λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη γενική απεργία που πραγματοποιείται στην χώρα με κοινή πρωτοβουλία των συνδικάτων μετά το 1993. Ενδεικτικό του ευρύτερου αντίκτυπου που έχει η πρωτοβουλία αυτή των συνδικαλιστικών οργανώσεων, είναι και το ότι αποτελεί κύριο θέμα όλων των σημερινών εφημερίδων, οι οποίες καλύπτουν με πολυσέλιδα ρεπορτάζ και αναλύσεις τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με υπολογισμούς της εφημερίδας De Standaard, η σημερινή απεργία αναμένεται να στοιχίσει 200 εκατ. ευρώ στον βελγικό κρατικό κορβανά, ποσό που αναλογεί σε 45 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.