animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΣΕΕ Δελτίο Τύπου - Προκλητικές-αδιέξοδες-αντεργατικές και αντικοινωνικές οι απαιτήσεις των Τροϊκανών

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα προκλητική και απαράδεκτη απαίτηση των Τροϊκανών για ακόμη περισσότερες αντεργατικές και ισοπεδωτικές παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις.
Οι καταστροφικές συνέπειες των παρεμβάσεων και ανατροπών στο εργατικό θεσμικό πλαίσιο ενώ είναι εμφανέστατες στους εργαζόμενους, στην οικονομία και την κοινωνία, οι «μαθητευόμενοι μάγοι» της Τρόικα και οι μεγαλοεργοδότες μυστικοσύμβουλοί τους, παραμένουν αδιόρθωτοι.
 

Ενώ το πρόγραμμα και η συνταγή έχει πλέον οδηγήσει στα όρια κατάρρευσης και χρεοκοπίας τη χώρα, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη και αναποτελεσματική νεοφιλελεύθερη πολιτική νέων περικοπών και νέων εργασιακών ανατροπών.
 

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας όχι μόνο να απορρίψουν κατηγορηματικά κάθε τέτοια σκέψη ή απαίτηση των Τροϊκανών, αλλά να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση και επαναφορά του εργατικού θεσμικού πλαισίου και των ΣΣΕ στα προ των Μνημονίων ισχύοντα.
 

Σε διαφορετική περίπτωση θα εισπράξουν την άμεση και καθολική αντίδραση και κινητοποίηση των εργαζομένων και συνολικά της κοινωνίας.
 

Επιτέλους!
 

Να αλλάξει άμεσα η ασκούμενη μονεταριστική οικονομική πολιτική, να ενισχυθούν τα εισοδήματα και η πραγματική οικονομία, η ανάπτυξη και η απασχόληση.
 

Να πληρώσουν οι φοροκλέπτες, οι φοροφυγάδες, οι εισφοροκλέπτες και εισφοροφυγάδες.
 

Η απάντηση θα είναι άμεση με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο των συνδικάτων το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ