animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΣΕΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δελτίο Τύπου - Μηνύματα συμπαράστασης για τη σημερινή Γενική Απεργία - Διακήρυξη Μαδρίτης

Με ένα κείμενο – διακήρυξη που συνυπογράφουν οι επικεφαλείς συνδικαλιστικών οργανώσεων από 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου τάσσονται κατά των βάναυσων μέτρων που εφαρμόζονται στη χώρα μας και ζητούν αλλαγή πολιτικής ώστε να σταματήσει όπως τονίζουν «να οδηγείται η χώρα σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία».
Στη Διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Συνάντησης Κορυφής της Μαδρίτης, οι Πρόεδροι και οι Γενικοί Γραμματείς 18 Συνομοσπονδιών της Ευρώπης αλλά και η ΣΕΣ επισημαίνουν την αναγκαιότητα να συζητηθούν και να εφαρμοστούν οι εναλλακτικές πολιτικές που προτείνουν τα συνδικάτα όσον αφορά στο έλλειμμα και το χρέος, την απασχόληση, την ανάπτυξη, την εφαρμογή ενός νέου ευρωπαϊκού κοινωνικού συμβολαίου.
Την ίδια ώρα πλήθος μηνυμάτων αλληλεγγύης από συνδικάτα της Ευρώπης αλλά και από την Διεθνή Συνομοσπονδία Συνδικάτων, δέχθηκε η ΓΣΕΕ για τη σημερινή 24ωρη Γενική απεργία.
Η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Σάρα Μπάροου σε επιστολή που απέστειλε εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων τονίζοντας ότι τα μέτρα που επιβάλλονται όχι μόνο είναι απάνθρωπα και αντιδημοκρατικά αλλά νομοτελειακά οδηγούν στη φτώχεια την ελληνική κοινωνία.
Την αντίθεσή της στη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας εξέφρασε στο μήνυμα συμπαράστασης της προς τη ΓΣΕΕ και η Γεν.Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Μπερναντέτ Σεγκόλ. Η Γραμματέας της ΣΕΣ επανέλαβε την πάγια θέση των ευρωπαϊκών συνδικάτων για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για την οικονομία στη χώρα μας.
Τη στήριξή της στον αγώνα της ΓΣΕΕ εξέφρασε και η Συνομοσπονδία των Γερμανικών συνδικάτων. Η DGB κάνει λόγο για κατάρρευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα τονίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικής με την εφαρμογή δίκαιων και βιώσιμων μέτρων για τη διαχείριση της κρίσης. Ανάλογα μηνύματα συμπαράστασης απέστειλαν κυπριακά και αγγλικά συνδικάτα.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 Γενική Απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ με μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων ενάντια στις νέες προκλητικές απαιτήσεις των Τροϊκανών που υιοθετεί η κυβέρνηση, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία που οδηγούν σε δραματική αύξηση της ανεργίας και σπρώχνουν σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση και αδιέξοδα την ελληνική οικονομία.
Σε πολλούς εργασιακούς χώρους η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ:                                                                                             100 %
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΠΛΟΙΑ                                                                              100 %
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ:                                                                                           100 %
ΛΙΜΑΝΙΑ:                                                                                                      90 %
ΕΡ. ΜΕΤΑΛΛΟΥ:                                                                                         85%
ΟΙΚΟΔΟΜΗ:                                                                                               90 %
ΞΕΝΟΔΟΧΟŸΠΑΛΛΗΛΟΙ:                                                                         80%
ΕΜΠΟΡΙΟ:                                                                                                   80 %
ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ ,ΕΥΔΑΠ το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε το 80%
Μετά τη συγκέντρωση των συνδικάτων στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλητήριο (ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών) με πορεία προς τη Βουλή και με κεντρικό σύνθημα:STOP ! φθάνει πιά!
Απεργούμε και αγωνιζόμαστε κατά της κυβερνητικής παρέμβασης για νομοθετική ρύθμιση των μισθών και ημερομισθίων, της κατάργησης των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολή των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση στην ουσία κάθε εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος που έχει απομείνει.
Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα για την ακύρωση των καταστροφικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και με άλλες δράσεις στο προσεχές διάστημα και ενόψει της ψήφισης των νέων αντεργατικών μέτρων.
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε !