animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Σε 24ωρη απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Κόκκινη γραμμή για τη ΓΣΕΕ η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του κατώτατου μισθού

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Σε 24ωρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές μισθών και συντάξεων θα προχωρήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου ανάλογα με το πότε θα ανακοινωθούν επίσημα τα μέτρα.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «βάρβαρα μέτρα» και ετοιμάζει σειρά παρεμβάσεων. Χθες οι δημόσιοι υπάλληλοι συμμετείχαν με στάση εργασίας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, ενώ θα δώσουν το παρών και στις κινητοποιήσεις στον χώρο της υγείας. Εντονη είναι η αντίδραση και της ΓΣΕΕ στις σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά που ζητά η τρόικα. Σημειώνεται πως οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν μείωση των αποζημιώσεων και αύξηση των ωρών και ημερών εργασίας.
Η Συνομοσπονδία είναι αντίθετη και στη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του κατώτατου μισθού. Η ρύθμιση θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, ενώ πηγές του υπουργείου Εργασίας τόνιζαν πως δεν θα μειωθεί ο κατώτερος μισθός (ο οποίος έχει ήδη περικοπεί κατά 22%).
 ethnos.gr