animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Εκτός κόμματος

Εκτός κόμματος τέθηκε με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας ο Ν. Κιουτσούκης, που συμμετείχε ως επικεφαλής, σύμφωνα με τη Συγγρού, στον προπηλακισμό και την αποδοκιμασία υπουργών

Συνέχισε τις επιθέσεις ο Ν. Κιουτσούκης. Ριζοσπαστικές αλλαγές ζητούν οι Κυρ. Μητσοτάκης και Μ. Βορίδης
Συνέχισε τις επιθέσεις ο Ν. Κιουτσούκης. Ριζοσπαστικές αλλαγές ζητούν οι Κυρ. Μητσοτάκης και Μ. Βορίδης
Τη διαγραφή -με συνοπτικές διαδικασίες- από τη ΝΔ του «γαλάζιου συνδικαλιστή», Ν. Κιουτσούκη, αποφάσισε χθες η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Η απόφαση - μήνυμα και προς άλλους συνδικαλιστές ή ακόμη και βουλευτές που διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική ελήφθη 24 ώρες μετά τα επεισόδια που έγιναν έξω από τα γραφεία της ΝΔ, όπου μέλη της ΔΑΚΕ με επικεφαλής τον κ. Κιουτσούκη προπηλάκισαν τον Κ. Τζαβάρα και αποδοκίμασαν κι άλλους βουλευτές του κόμματος.
Η παραπομπή του επικεφαλής της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα έγινε χθες το μεσημέρι και δύο ώρες αργότερα εκδόθηκε η εξής απόφαση: «Με εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής εκδικάστηκε αυτεπαγγέλτως και αποφασίζεται η διαγραφή από τους καταλόγους και τα μητρώα της ΝΔ του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής Νικολάου Κιουτσούκη. Ο ως άνω ηγείτο ομάδος που αποδοκίμασε και προπηλάκισε βουλευτές της ΝΔ, κατά την προσέλευσή τους σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της ΝΔ». «Με την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά έθεσε εαυτόν εκτός Κόμματος και ως εκ τούτου η παρούσα αποτελεί διαπιστωτική Πράξη της διαγραφής του από μέλος της ΝΔ», κατέληξε η ανακοίνωση.
Νωρίτερα, ο κ. Κιουτσούκης είχε εξαπολύσει νέα επίθεση κατά υπουργών της ΝΔ και προσωπικά κατά του Γ. Βρούτση, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «πρόθυμο υπουργό των εργοδοτών». Επίσης απάντησε με ειρωνικό τρόπο στους επικριτές του: «Εάν είμαι ΝΔ - πρέπει να επισημάνω ότι από όψιμους Νεοδημοκράτες δεν δέχομαι υποδείξεις ούτε παρατηρήσεις!!! Αλλωστε, δεν μπορώ να κάνω... κυβισθήσεις γιατί δεν έχω... ελαστικό κορμό!!!», τόνισε.
Ηχηρό μήνυμα Σαμαρά με τη διαγραφή του 'αντάρτη'
Προαναγγελία Κεδίκογλου
Το μήνυμα για τη διαγραφή του πάντως είχε σταλεί νωρίς χθες το πρωί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος σε συνέντευξή του (Μega) είχε επισημάνει, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης και προσωπικά στον κ. Κιουτσούκη: «Θεωρώ ότι απέχει από την πολιτική της ΝΔ, απέχει από την ιεράρχηση που έχει κάνει».
Ηχηρό μήνυμα Σαμαρά με τη διαγραφή του 'αντάρτη'
Στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ υπάρχoυν ενστάσεις σε ό,τι αφορά την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, αλλά αυτή η στάση -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κορυφαίων κομματικών στελεχών- δεν θα μεταφραστεί σε αρνητική ψήφο στη Βουλή.
ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
Ζητούν πιο τολμηρές αποφάσεις
Στελέχη της ΝΔ ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε πιο ριζοσπαστικές αλλαγές.
Οι Μ. Βορίδης, Κυρ. Μητσοτάκης και Μ. Βαρβιτσιώτης κάθε άλλο παρά αρνητικοί δηλώνουν απέναντι ακόμη και στο ενδεχόμενο απολύσεων από το Δημόσιο. Ο Κυρ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του χθες (ρ/ς Real) τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς και σήμερα ακόμα τραβάμε μια τόσο ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή και δεν λέμε επί της αρχής ότι βεβαίως πρέπει επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι ή δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αποδεδειγμένα και συστηματικά και παρατεταμένα δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, πώς είναι δυνατόν αυτοί να προστατεύονται πίσω από αυτή τη θεωρία, ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο και βέβαια το μάρμαρο να το πληρώνει η ιδιωτική οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά.
Γιάννης Σαραντάκος