animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ Γεν.Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ.Κιουτσούκη (για την απεργία)

 Αθήνα, 26/09/2012
Δήλωση

Του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη
Οι λογιστικές πρακτικές, οι ισοπεδωτικές λογικές και οι προβλέψεις των Μνημονίων απέτυχαν παταγωδώς, τα αποτελέσματά τους είναι τραγικά για την πραγματική οικονομία και εγκληματικά για την κοινωνία.

Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων “στραγγαλίζουν” την αγορά βάζοντας λουκέτο σε περισσότερες από 480.000 επιχειρήσεις, “συνθλίβουν” την κοινωνική συνοχή εκτινάσσοντας την ανεργία σε επίπεδα παγκόσμιου αρνητικού ρεκόρ (25% στατιστική – 32% πραγματική) ενώ επιτείνουν την ύφεση η οποία “τρέχει” με ρυθμούς χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο.

Η Ελλάδα στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή της σύγχρονης ιστορίας της, έλαχε να έχει αντί για ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ, πολιτικούς ΝΑΝΟΥΣ, ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ να ικανοποιήσουν κάθε παράλογη απαίτηση της ΤΡΟΪΚΑ και των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.

Οι πολιτικοί ταγοί του τόπου μας, δυστυχώς, για πολλοστή φορά πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ξέχασαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για επαναδιαπραγμάτευση και τις “εμπνεύσεις” τους για ισοδύναμα μέτρα ενισχύοντας έτσι την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος συνολικά.

Η “λύση” δεν είναι η “διάλυση”.

Η “Ελλάδα της Ελπίδας” δεν είναι η Ελλάδα της “σόμπας”, της μετανάστευσης, των συσσιτίων, των φτωχών εργαζομένων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που απειλούνται καθημερινά με κατασχέσεις των σπιτιών τους.


Η ανάκαμψη δεν έρχεται μετατρέποντας την αγορά εργασίας σε “κάτεργο”.

Τα “Μνημόνια” δεν παράγουν πολιτική και ευημερία, είναι μια διαρκής εξοντωτική τιμωρία που οδηγεί στην εξαθλίωση. Δεν είναι “ιδιοκτησία” μας και δεν αποτελούν εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Όσοι τα θεωρούν ιδιοκτησία τους να τα εφαρμόσουν στα σπίτια τους.


Τα “χιλιόμετρα” των μέτρων τους για να περάσουν από τη Bουλή θα πρέπει να περάσουν πάνω από τα πτώματά μας.

Ας σταματήσουν επιτέλους να μιλούν συνωμοτικά με ανίδεους “κουκουλοφόρους” και ας σεβαστούν τον κοινωνικό διάλογο, ας ακούσουν το “σφυγμό” της κοινωνίας.

Το “ευρώ” δημιουργήθηκε για να ενώσει τους λαούς της Ευρώπης, όχι για να μας διαχωρίσει σε “πληβείους και πατρικίους”. Το κοινό νόμισμα είναι εργαλείο κοινωνικής και οικονομικής προόδου δεν είναι “όχημα” εκμετάλλευσης κρατών και “πρόσχημα” για να εγκαταστήσουμε τριτοκοσμικές “Ειδικές Οικονομικές Ζώνες” στην καρδιά της Ε.Ε..


Τα νομίσματα υπάρχουν για να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών. Όταν αυτά γίνονται δυνάστες τους και τους εξαθλιώνουν, τότε δεν αλλάζεις λαό, αλλάζεις νόμισμα.


Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέες και οι νέοι του τόπου ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιζόμαστε για να ανακαταλάβουμε τη χώρα μας και την αξιοπρέπεια μας.


Αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε τις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, να σπάσουμε τα δεσμά του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !!!

Αγωνιζόμαστε για την επιβίωση των οικογενειών μας.
Αγωνιζόμαστε για να βάλουμε “φρένο” στις παράλογες απαιτήσεις της ΤΡΟΪΚΑ και των δανειστών.
Αγωνιζόμαστε σκληρά και αποφασιστικά ώστε το δίκιο μας, να γίνει “Δίκαιο”.


Απορρίπτουμε όσους “κλείνουν τα μάτια” αλλά και όσους “κλείνουν το μάτι” στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος του μόχθου και της εργασίας.


Διεκδικούμε και Απαιτούμε από τους 300 της Βουλής να πεθαίνουν για τους Έλληνες και την Ελλάδα και ΌΧΙ να πεθάνουν τους Έλληνες καταστρέφοντας την Ελλάδα.

Οφείλουν να διαφυλάξουν το παρόν και να εγγυηθούν το μέλλον του τόπου μας. Εάν δεν μπορούν, τότε ας παραιτηθούν άμεσα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο.