animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΕΟΠΥΥ: «ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ»

www.apospasma.gr
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΕΟΠΥΥ: «ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ»
Την "ενοχλητική αλήθεια" του ΕΟΠΥΥ εξιστορεί εδώ και λίγη ώρα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος καταγράφοντας μια σκληρή πραγματικότητα η οποία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία. "Φοβάμαι ότι στο τέλος της διαχείρισης του έτους το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ θα είναι 1,4 με 1,5 δισ. ευρώ. Υπάρχουν σημαντικές απαιτήσεις από ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ", δήλωσε ο υπουργός Υγείας προκαλώντας την ανησυχία πολλών βουλευτών για την επιρροή του ΕΟΠΥΥ στο γενικότερο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Ο κ. Λυκουρέντζος επεσήμανε πως παρά τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας το πάρτι με τις συνταγογραφήσεις συνεχίζεται αμείωτο επισημαίνοντας ότι μόνο τον Ιούλιο καταγράφηκαν πάνω από 4 εκατ. 700 χιλιάδες συνταγές. Μόνο την προηγούμενη Παρασκευή μάλιστα, με την πιθανολογούμενη απεργία των φαρμακοποιών οι συνταγογραφήσεις ξεπέρασαν τις 600.000. Σε μία και μόνο ημέρα."Δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιούνται αυτές οι ακραίες συμπεριφορές με τις οποίες αναζητείται από κάποιους επιτήδειους «έσοδο» μέσω αυτής της πρακτικής. Οι Έλληνες να γνωρίζουν ότι όσο πληρώνουμε αλόγιστα τόσο περισσότερο δυσχερής γίνεται η οικονομική μας κατάσταση και τόσο περισσότερο αναγκαζόμαστε να προσφεύγουμε σε μέτρα που καμία κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει" είπε ο κ.Λυκουρέντζος , ο οποίος έριξε και τις μπηχτές του στα κατορθώματα του Ανδρέα Λοβέρδου λέγοντας ότι παρέλαβε τα έργα του ΕΣΠΑ με απορροφητικότητα μόλις 15,4%."Ακούω την κριτική ότι είμαι λογιστής.

Ξέρω ότι κάθε νοικοκύρης είναι καλός λογιστής στο σπίτι του. Ο κάθε Υπουργός πρέπει να είναι καλός νοικοκύρης και να σέβεται το δημόσιο χρήμα .Ούτε ανάλγητοι είμαστε, ούτε πάψαμε να θυμόμαστε την κοινωνική μας καταγωγή. Να προσφέρουμε θέλουμε. Πρέπει να λέμε όμως την ενοχλητική αλήθεια. Στην ελληνική πργαματικότητα χούμε με την ενοχλητική αλήθεια ότι οι πόροι είναι περιορισμένοι και ότι ο δανεισμός δεν υπάρχει" είπε ο Υπουργός.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στη μεσημεριανή σύσκεψη της διυπουργικής με συμμετοχή Λυκουρέντζου και Στουρνάρα στην οποία θα εξειδικευθεί το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής οφειλών του Υπουργείου με προτεραιότητα τους φαρμακοποιούς και εν συνεχεία τους γιατρούς και τους άλλους προμηθευτές.