animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ

www.apospasma.gr
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ
«Ξεμπλοκάρουν» οι διαδικασίες διορισμού της νέας ηγεσίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) καθώς την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου να εγκρίνει τα στελέχη που προτείνει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι για την θέση του προέδρου προορίζεται ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ο κ. Γιάννης Εμίρης. Λόγω δε της μεγάλης καθυστέρησης διορισμού της νέας ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ είχαν παγώσει και όλες οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης.

Το γεγονός αυτό μάλιστα οδήγησε το ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσει σήμερα ότι «Εφ’ όσον ο Πρωθυπουργός επέλεξε την αντικατάσταση της διοίκησης του Ταμείου, έπρεπε η διαδικαστική εμπλοκή που υπάρχει με το διορισμό νέας διοίκησης να είχε λυθεί εδώ και καιρό και πρέπει να λυθεί, το ταχύτερο δυνατόν. Είναι αδιανόητο να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα από τις αρχές Ιουλίου, γιατί προκαλεί εμπόδια στη συνέχιση του έργου του». Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Ιπποκράτους η Βουλή ενημέρωσε ότι συγκαλείται η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Πέραν αυτών, ο διορισμός Αθανασόπουλου δια μέσω της Βουλής φαίνεται να αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα καθώς, βάσει του ιδρυτικού νόμου του ΤΑΙΠΕΔ ο διορισμός του νέου προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου χρειάζεται την έγκριση των 2/3 της Επιτροπής ΔΕΚΟ. Δηλαδή, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον 10 μελών της επιτροπής σε σύνολο 15. Όμως, τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) διαθέτουν 9 βουλευτές. Πάντως, έμπειροι κοινοβουλευτικοί παράγοντες σημειώνουν ότι η τοποθέτηση της εν λόγω επιτροπής έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα για τον υπουργό Οικονομικών και δεν είναι δεσμευτική. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος προεδρεύει και στην επιτροπή ΔΕΚΟ, θα υποστηρίξει ότι ο διορισμός της νέας ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ απαιτεί την απλή πλειοψηφία ή την απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων.