animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ .Δελτίο Τύπου - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Η απόκρουση των σκληρών, άδικων και αναποτελεσματικών νεοφιλελεύθερων μέτρων των μνημονίων της Κυβέρνησης και της Τρόικα, αποτελεί τη βασική απαίτηση και διεκδίκηση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ που πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν και απεργούν ενάντια στη σχεδιαζόμενη νέα οικονομική και φορολογική επέλαση κατά των μισθωτών και συνταξιούχων. 
Η πρόσφατη ανακοίνωση της Γεν.Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων με 70 δις και ελεύθερων επαγγελματιών με 3,5 δις!) επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες και διαμαρτυρίες της ΓΣΕΕ για το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ άδικο κι άνισο φορολογικό σύστημα, καθώς και την πολιτική ανοχή στην ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ φοροδιαφυγή και φοροκλοπή για την κοινωνία και τη χώρα.
Ταυτόχρονα με την αυριανή Γενική Απεργία των Συνδικάτων απεργούν οι Εμποροβιοτέχνες (ΓΣΕΒΕΕ), οι έμποροι (ΕΣΕΕ),το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), όπως και πλήθος άλλων ειδικών επαγγελματικών κατηγοριών.
Στην απεργία μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Για τη διευκόλυνση όμως των απεργών τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν από τις 09.00 π.μ. έως και τις 21.00 μ.μ. και το μετρό θα εκτελέσει τα δρομολόγιά του καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
Σημειώνουμε ότι ο ΟΣΕ, ο προαστιακός και τα πλοία θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο. 
Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα γίνει στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ