animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Οι τιμές θα καθορίζονται από τη Γ.Γ. Υδάτων ??? ??????????



Διά της πλαγίας οδού, σύμφωνα με σημερινό (19/1) δημοσίευμα της Αυγής, η κυβέρνηση σπρώχνει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, το 61% των μετοχών της οποίας έχει εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ καταργώντας τη θεσμοθετημένη με νόμο έκφραση γνώμης του Διοικητικού Συμβουλίου της για την τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης που αυτή παρέχει. 
Η Γενική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ ανάγεται πλέον στη μόνη αρμόδια αρχή η οποία θα διαμορφώνει, θα αξιολογεί και θα συντονίζει την πολιτική τιμολόγησης των νερών ανά την επικράτεια, σύμφωνα με τροπολογία των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης και του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ.
Οι τιμές θα καθορίζονται από τη Γ.Γ. Υδάτων του ΥΠΕΚΑ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Λ. Σταυρογιάννη στην Αυγή, με την τροπολογία καταργούν τα προβλεπόμενα στον νόμο του 1999, όταν η ΕΥΔΑΠ μπήκε στο Χρηματιστήριο, ο οποίος προέβλεπε ότι "με κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, ύστερα από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, καθορίζονται για την περίοδο από το 2000 έως και το 2004 τα τιμολόγια των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στις διάφορες κατηγορίες καταναλωτών και χρηστών στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής...
Με την ίδια ή όμοιες αποφάσεις καθορίζεται για κάθε επόμενη πενταετία, μετά το έτος 2004, ο μηχανισμός της τιμολογιακής πολιτικής για τις υπηρεσίες της προηγούμενης παραγράφου ώστε να διασφαλίζεται η εύλογη απόδοση των επενδύσεων της ΕΥΔΑΠ και η χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της με ορθολογικό τρόπο».
Παραμένουν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τα τιμολόγια, οι οποίες θα έχουν πενταετή διάρκεια στο πλαίσιο "εφαρμογής της τιμολογιακής πολιτικής του ΥΠΕΚΑ", και διαγράφονται όλα τα άλλα.
 alfavita.gr