animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σε απεργιακό κλοιό αύριο,η χώρα

Απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας,στα μέσα μαζικής μεταφοράς,στη ΔΕΗ, αλλά και στα πλοία έχουν εξαγγείλει για αύριο, οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους.
Ειδικότερα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.
Σκοπός της απεργίας, όπως αναφέρεται σε
σχετική ανακοίνωση, είναι «να αναδείξει τα προβλήματα στοχοποίησης του  ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ από τις πολιτικές του Μνημονίου καθώς και την αντίσταση των Υγειονομικών για την ανατροπή τους».
Στην απεργία συμμετέχει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τροποποιώντας την ημερομηνία της προειδοποιητικής 24ωρης κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει για την 1η Φεβρουαρίου.
Επιπλέον, σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από αύριο, οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί.
Εχουν προαναγγείλει επίσης, επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών»
Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά «της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας».
Τη συμμετοχή της στη στάση της ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ως απάντηση, όπως αναφέρει , «στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στην παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της επίταξης – επιστράτευσης των απεργών του μετρό και στην ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού κινήματος».
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία, αλλά και τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός.
Στη χθεσινή μαραθώνια γενική συνέλευσή τους, οι οδηγοί των λεωφορείων αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για αύριο.Σήμερα,πάντως,τα λεωφορεία  κινούνται κανονικά ενώ οι εργαζομένοι θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση στις 14 Φεβρουαρίου.
Επίσης,48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργίας έχει κηρύξει για αύριο και μεθαύριο,η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Η ΠΝΟ αντιδρά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» με το οποίο,όπως επισημαίνει, επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών και στον κλάδο της ακτοπλοΐας.