animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΤΑΞΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

www.apospasma.gr
ΕΠΙΤΑΞΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ
Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, δεν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου, ανέφερε ο υπουργός-Χειρόφρενο τραβάνε και τα λεωφορεία

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης και εργαζομένων στο Μετρό καθώς πριν από λίγο ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει το μέτρο της επίταξης.

Ειδικότερα μετά την σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:
Στο διάλογο που είχε γίνει με εργαζομένους έγινε σαφές από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για διάλογο. Παρ’ όλα αυτά οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης.

Αποφάσισαν να υιοθετήσουν αθέμιτες τακτικές και να μην σεβαστούν κατ’ επανάληψη σαφέστατες αποφάσεις της ελληνικές δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρείται η αθηναϊκή κοινωνία και να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην οικονομική ζωή της πόλης Μετά από αυτά η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, ούτε μπορεί να παρακολουθήσει μια προσχηματική προσπάθεια μιας δήθεν καλής θέλησης. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης.

Ήταν δική μου εισήγηση που την αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός και προχωράμε. Παράλληλα η δικαιοσύνη θα προχωρήσει στο δικό της δρόμο σε σχέση με τις έρευνες που κάνει ως προς τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν, λαμβάνοντας τις δικές της αποφάσεις. Ούτε η κυβέρνηση ουτέ τη κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι.

Χειρόφρενο τραβάνε και τα λεωφορεία

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση για επίταξη αντέδρασαν άμεσα και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία

Χειρόφρενο αποφάσισαν να τραβήξουν σύμφωνα με πληροφορίες και οι οδηγοί λεωφορείων από την στιγμή που ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωση την απόφαση της επίταξης για τους εργαζόμενους του Μετρό.

Ελάτε να μας πάρετε η απάντηση των εργαζομένων στο Μετρό
Η πρώτη αντίδραση των εργαζομένων μετά την ανακοίνωση Χατζηδάκη για επίταξη
Οι εργαζόμενοι εδώ και 8 ημέρες, δεν θα αλλάξουν το χώρο εργασίας τους. Κάποιοι άλλοι θα φύγουν από τις καρέκλες τους», αναφέρει χαρακτηριστικά απεργός της Αττικό Μετρό μετά την ανακοίνωση Χατζιδάκη για επίταξη. «Ελάτε να μας πάρετε» είναι η πρώτη αντίδραση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνη Σταματόπουλου.