animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη του αμαξοστασίου στα Σεπόλια

Επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις 04.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην κατάληψη του αμαξοστασίου του Μετρό στα Σεπόλια. Οι υπάλληλοι είχαν καταφύγει σε αυτό μετά την ανακοίνωση από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, για επιστράτευση των απεργών.

Επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη του αμαξοστασίου στα Σεπόλια
Στην επιχείρηση συμμετείχαν επτά διμοιρίες των ΜΑΤ, οι επικεφαλής των οποίων, αφού έσπασαν την αλυσίδα της κεντρικής εισόδου, εισήλθαν εντός του αμαξοστασίου.
Όσοι ήταν την ώρα της επέμβασης ήταν γύρω από τις εγκαταστάσεις δεν έφεραν αντίσταση και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε μικρά λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ. Στο χώρο παρέμεινε μία μικρή ομάδα υπαλλήλων.
Στην περιοχή υπάρχει ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, ενώ οι δρόμοι γύρω από το αμαξοστάσιο έχουν αποκλειστεί από περιπολικά και κλούβες και η πρόσβαση στο κτίριο δεν επιτρέπεται σε κανέναν.

Την Πέμπτη εκδόθηκαν περίπου 2.500 φύλλα πορείας για να επιδοθούν στους απεργούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ.
Η δε Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά τη σύλληψη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, των απεργών για παραβίαση της δικαστικής απόφασης, με την οποία κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους.
 ethnos.gr