animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΓΣΕΕ Δελτίο Τύπου - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ

H ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με στόχο τη διασφάλιση  του θεσμού των ΣΣΕ και των θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων,  τα οποία έχουν βάναυσα καταπατηθεί όπως βέβαια και όλων των εργαζομένων.
Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο όπως και το δικαίωμα στην εργασία που κυβέρνηση και τρόικα με τις μνημονιακές πολιτικές τους  στερούν σε χιλιάδες συναδέλφους μας εκτινάσσοντας την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη ενώ παράλληλα αναγκάζουν αυτούς που εργάζονται να ζουν με μισθούς πείνας. Παράνομη και καταχρηστική είναι η πολιτική και δικαστική ασυλία των φοροφυγάδων, των φοροκλεπτών και όλων εκείνων που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και συνεχίζουν να παραμένουν στο απυρόβλητο.
Σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων της Συνομοσπονδίας και του ΕΚΑ με τις ομοσπονδίες και τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες που πραγματοποιήθηκε σήμερα, καταγγγέλθηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τον αγώνα των εργαζομένων και αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμένη δράση με στόχο τη διασφάλιση των συλλογικών συμβάσεων και την αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχονται καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι στο εισόδημα και στα εργασιακά τους δικαιώματα.
Ο αγώνας για τη διατήρηση των συμβάσεων είναι αγώνας που δίνεται συνδικαλιστικά και νομικά από τη ΓΣΕΕ ενώ την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί την έχουν εκείνοι που με τις αδιέξοδες πολιτικές τους εντείνουν τη φτώχεια, εξαθλιώνοντας κοινωνία και οικονομία.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τη μια ομάδα εργαζομένων απέναντι από την άλλη θα αποτύχει γιατί οι πολίτες έχουν κατανοήσει ότι οι μόνοι που σίγουρα δεν ευθύνονται για την κρίση και το χρέος είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.
 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ