animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Όταν το κράτος φυλακίζει για 35 ευρώ!!!

Ένα ρεπορτάζ από αυτά που χάνονται στα στικάκια και τις κάλπες, βγήκε τις τελευταίες ώρες από την τηλεόραση του Alpha. Συγκεκριμένα, περιγράφεται η Οδύσσεια ενός Πατρινού ο οποίος κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, τα όργανα της τάξης βρήκαν ότι έχει χρέος… 35 ευρώ. Ο νεαρός, δεν έχει ούτε τα προς το ζην, πιθανότατα ούτε να πληρώσει και το ποσό αυτό, κι έτσι έπρεπε να οδηγηθεί στην φυλακή και να εκτίσει ποινή 10 ημερών στη στενή.
Ευτυχώς άκουσε ο δήμος Πατρέων την ιστορία του, πλήρωσε το πρόστιμο και ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος. Βεβαίως, η ιστορία του συνεχίζει να συγκινεί αφού είναι παιδί που μεγάλωσε σε ανάδοχες οικογένειες, δεν έχει που να πάει και που να μείνει. Έμπαινε κρυφά σε ένα ακατοίκητο σπίτι, μέχρι που τον έδιωξε η ιδιοκτήτρια, έχει μείνει στο δρόμο, ζητά βοήθεια για να μπορέσει να επιβιώσει.
Η ιστορία αυτή είναι πολύ διδακτική για το πώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η πολιτεία, η δικαιοσύνη τους οφειλέτες. Ένας νεαρός άνεργος και φτωχός δεν είχε να πληρώσει 35 ευρώ και θα πήγαινε φυλακή και τελικά κάποιος βρέθηκε και πλήρωσε το ποσό.
Όλοι αυτοί οι μεγαλο-οφειλέτες που συλλαμβάνονται πόσες ώρες κάθονται στο κρατητήριο και πόσα εισπράττει το κράτος από τις οφειλές αυτών που συλλαμβάνει;
Πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκε ότι τους πρώτους εννιά μήνες του 2012 είχαν συλληφθεί περί τους 680 μεγαλο-οφειλέτες οι οποίοι συνολικά χρωστούσαν 1,3 δις ευρώ, δηλαδή κάπου 2 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας.
Αυτά τα ανακοίνωσε το υπουργείο χωρίς φυσικά να τολμήσει να ανακοινώσει και πόσα λεφτά μπήκαν στα ταμεία. Το σόου με τις συλλήψεις συνεχίζεται, οι οφειλέτες περνούν μια βόλτα από το τμήμα, κάνουν μια υποτυπώδη ρύθμιση και πάνε σπίτι τους. Πλήρωσαν την πρώτη δόση, δεν την πλήρωσαν η ουσία είναι ότι κάθονται στα πολυτελή σπίτια τους τα οποία κοστίζουν δύο φορές περισσότερα απ’ όσα τα χρέη τους και πίνουν στην υγεία των κορόιδων, σαν τον νεαρό Πατρινό με τα 35 ευρώ.
Ο μόνος που έχει πάει μέσα για οφειλές είναι ο Λάκης Γαβαλάς. Χρωστά καμιά 10αριά εκατομμύρια, λέει στο κράτος να του κατασχέσουν τα πάντα για να ξεχρεώσει, αλλά τίποτε. Βρήκε η πολιτεία τη δική του Ιφιγένεια για να καλύψει τις αδυναμίες του.
Έρχεται, λοιπόν, η τρόικα και κυρίως το ΔΝΤ και μας ζητούν να κάνουμε κάτι με τη φοροδιαφυγή. Κι εμείς τι κάνουμε; Στήνουμε σόου συλλαμβάνοντας μεγαλόσχημους που στη συνέχεια του αφήνουμε ελεύθερους. Πήγε κανείς φυλακή, έγινε κατάσχεση της περιουσίας του; Ποτέ, αλλά μετά δε μας αρέσουν αυτά που λένε οι τροικανοί.
Και φυσικά το πολιτικό σύστημα συνεχίζει να βρίσκει Ιφιγένειες σαν τον Παπακωνσταντίνου που φταίει δε φταίει θα πληρώσει όλες τις φορολογικές αμαρτίες του κόσμου.
Έτσι, όμως, δε γίνεται κράτος, δεν υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη και η κοινωνική έκρηξη θα έρθει συντομότερα απ’ ότι νομίζουν. Ο Παπακωνσταντίνου κάποια στιγμή θα ξεθυμάνει, μέχρι πόσο θα κοροϊδεύουν τον κόσμο;
 antinews.gr