animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ

Ο τρόπος πρόσληψης αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό κριτήριο για τη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων ΔΕΚΟ. Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα επιλεγούν όσοι παραμείνουν στους φορείς και όσοι θα ενταχθούν στους πίνακες εργασιακής εφεδρείας βρίσκεται στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τα Νέα, περίπου 7.000 υπάλληλοι εντάσσονται στο πρώτο πακέτο εξυγίανσης των δέκα μεγάλων φορέων που έχουν ανακοινωθεί ήδη. Περιλαμβάνονται οργανισμοί όπως η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, το ΙΓΜΕ, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, ο ΟΣΚ κλπ.
Κλειδί για την παραμονή των εργαζομένων στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που θα εξυγιανθούν ή θα συγχωνευθούν, αναμένεται να αποτελέσει ο τρόπος πρόσληψης, δηλαδή αν διορίστηκαν με κριτήρια ΑΣΕΠ ή μέσω άλλων διαδικασιών. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προηγούνται όσοι έχουν καταλάβει θέσεις μέσω ΑΣΕΠ, θα ακολουθούν όσοι προσλήφθηκαν με προκηρύξεις αλλά και εκείνοι που μονιμοποιήθηκαν μετά από διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου. Στα κριτήρια, ωστόσο, θα συμπεριλαμβάνονται οι τίτλοι σπουδών, ο χρόνος προϋπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση κλπ.
Οι εργαζόμενοι θα μοριοδοτούνται με βάση τα κριτήρια που θα οριστούν και όσοι διαθέτουν τα περισσότερα μόρια θα καταλάβουν τις θέσεις στον νέο φορέα, ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν τη διαδικασία της εφεδρείας. Υπάρχει επιπλέον το ενδεχόμενο σε κάθε φορέα να οριστούν ανεξάρτητοι τεχνικοί σύμβουλοι, οι οποίοι θα αναλάβουν να καταρτίσουν νέα οργανογράμματα για τη λειτουργία του και κατόπιν θα περάσουν στην αξιολόγηση του προσωπικού. Επισημαίνεται ότι αρχικά η διαδικασία αξιολόγησης είχε ανατεθεί στις αντίστοιχες διευθύνσεις προσωπικού κάθε φορέα.
Πηγή: http://tvxs.gr