animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΚΑ : Στο μαιευτήριο ΓΑΙΑ δεν γεννιούνται πλέον παιδιά γεννιούνται άνεργοι

                                            Αθήνα, 31 Αυγούστου 2011
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όταν τα βουβάλια τσακώνονται την πληρώνουν τα βατράχια…
Στο μαιευτήριο ΓΑΙΑ δεν γεννιούνται πλέον παιδιά γεννιούνται άνεργοι
 
 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε μια ακόμη (από)λυση. Ο κατά τα άλλα ευσυγκίνητος Υπουργός Υγείας -πρώην Εργασίας μάλιστα- νίπτοντας τας χείρας του ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος βάζει «λουκέτο» στο μαιευτήριο ΓΑΙΑ. Επικαλούμενος την όχι δεσμευτική απόφαση του ΝΣΚ (Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) στέλνει στις ουρές των ανέργων του ΟΑΕΔ ακόμη 400 εργαζόμενους.
 
Οι κόντρες των μεγαλοεπιχειρηματιών της Υγείας έχουν σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο μιας βιώσιμης επιχείρησης και την απώλεια εκατοντάδων θέσεων απασχόλησης σε μια συγκυρία όπου η εργασία προσεγγίζεται μόνο με το «φανάρι του Διογένη».
 
Ανεξάρτητα από το ποια «συμφέροντα» έχουν αυτή τη φορά δίκιο…το «ΓΑΙΑ» από την ίδρυσή του είχε φέρει κυριολεκτικά τα «πάνω κάτω» στον κλάδο των μαιευτηρίων κερδίζοντας μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας ένα μεγάλο μερίδιο της «αγοράς». Τα μειωμένα κατά 20-25% τιμολόγια, το κοινωνικό του πρόσωπο στις άπορες γυναίκες, καθώς και η ειδική μέριμνα προς τους πολύτεκνους με την παροχή δωρεάν τοκετού στο τέταρτο παιδί, συμπαρέσυραν και τους ανταγωνιστές του σε φθηνότερες χρεώσεις, γεγονός που ωφέλησε σημαντικά το κοινωνικό σύνολο μια και όλοι γνωρίζουμε ότι το κόστος του τοκετού στη χώρα μας αγγίζει δυσθεώρητα ύψη.
 
Η κυβέρνηση των «μεγάλων ανατροπών» κατόρθωσε να μετατρέψει ένα χώρο που μέχρι χθες ακούγονταν κλάματα χαράς σε χώρο που ακούγονται κλάματα απόγνωσης. Με τις ακολουθούμενες πολιτικές το σημαντικότατο πρόβλημα της υπογεννητικότητας επιτείνεται ενώ και όσα μαιευτήρια συνεχίσουν να λειτουργούν θα γεννούν ανέργους…
 
 
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ
 
Ο Γραμματέας Γιάννης Βασιλόπουλος