animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη Συνάντηση Τρόικα με Υπουργό Εργασίας

Αθήνα, 29.08.2011
Δήλωση
του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη


Συνάντηση Τρόικα με Υπουργό Εργασίας
Έπειτα από την επίσκεψη των «υπαλλήλων» της Τρόικα στην Ελλάδα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι «κύριοι» αυτοί ζήτησαν την κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας και την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας διατηρεί την αυτοτέλεια και την αυτοδυναμία του ως Υπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης και θα τηρήσει απαραίτητα τους Νόμους και το Σύνταγμα της χώρας , επικυρώνοντας ως υποχρεωτικές τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.
Εάν αυτά δεν τηρηθούν και προσχηματικά δοθεί εντολή από τους «υπαλλήλους» της Τρόικα για κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων, αυτό σημαίνει ότι ο Υπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι «υπάλληλος» των «υπαλλήλων» της Τρόικα. Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι «υπάλληλοι» της Τρόικα δεν δικαιούνται να επιβάλλουν θέσεις οι οποίες είναι πέρα και έξω από κάθε συλλογική διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων, μιας και οι ίδιοι τους δεν αποτελούν κοινωνικούς εταίρους.
Προφανώς η απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας εάν συντελεστεί και γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα πλήξει το εργατικό δυναμικό της χώρας με μισθούς πείνας σε μία χώρα ευρωπαίων πολιτών.
Ας ελπίσουμε ότι σύντομα ο ελληνικός λαός θα αντιληφθεί ότι επιβάλλεται να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να τεθούν στο περιθώριο οι υπόδουλοι και οσφυοκάμπτες της πολιτικής ζωής του τόπου σύντομα.