animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

«Καυτό» φθινόπωρο αναμένει ο Α. Σαμαράς

«Υψώνει» τους τόνους της αντιπαράθεσης και ετοιμάζεται για εκλογές

Αποφασισμένος να «σηκώσει» τους αντιπολιτευτικούς τόνους σε ζητήματα και πέραν της οικονομίας είναι, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος από την επομένη του Δεκαπενταύγουστου βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία επί της λεωφόρου Συγγρού συντονίζοντας το κόμμα του ενόψει του φθινοπώρου, το οποίο προβλέπει ότι θα είναι «καυτό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να επαναφέρει από την επόμενη εβδομάδα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τα θεσμικά ζητήματα, με την πρόταση του κόμματός του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ενώ προετοιμάζεται και για αντιπαράθεση στα θέματα Παιδείας με αφορμή το νομοσχέδιο της Άννας Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ.

Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί επίσης η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, οι προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και οι ιδιωτικοποιήσεις, καθώς η ΝΔ εκτιμά ότι οι γενικότερες συνθήκες δεν ευνοούν την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Πάντως ο κ. Σαμαράς, όπως τονίζουν επιτελείς της ΝΔ, θεωρεί ότι η οικονομία θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ήδη ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση «για αποτυχία των προβλέψεων του προϋπολογισμού» καθώς και για την πρόθεσή της να αυξήσει την φορολογία στην εστίαση από τον Σεπτέμβριο.

Στο ίδιο πλαίσιο και ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να επεκτείνει την οικονομική πρόταση που κατέθεσε στο «Ζάππειο 2» ως πρόταση ολοκληρωμένης διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση.

Εν τω μεταξύ, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί τα ψηφοδέλτια του κόμματος, καθώς ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι υπαρκτό, οπότε προγραμματίζει και σειρά περιοδειών ανά την Ελλάδα.