animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Δήλωση Γεν.Γραμματέα ΓΣΕΕ για την συγχώνευση & κατάργηση των φορέων του Δημοσίου


Αθήνα, 2.08.2011
Δήλωση
του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Τις αποτυχημένες πολιτικές των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες επέφεραν ουσιαστικά την διάλυση των παραγωγικών δομών της χώρας(αγροτική-γεωργική παραγωγή, κτηνοτροφία, βιομηχανία) και τις ευθύνες του συστήματος προσπαθεί η σημερινή μεταλλαγμένη και υπόδουλη Κυβέρνηση αλλά και όσοι συντάσσονται με την πολιτική της, να τις φορτώσει στους εργαζομένους, προχωρώντας στην κατάργηση και την συγχώνευση των φορέων του Δημοσίου.
Η Ελλάδα έχει καταστεί χώρα “ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ” χωρίς καμία παραγωγική δραστηριότητα και το αποτέλεσμα των αποτυχημένων πολιτικών που ακολουθήθηκαν και συνεχίζει να ακολουθείται, έφεραν βαρύ πλήγμα στην οικονομία και την κοινωνία.
Η συγχώνευση υπηρεσιών ή φορέων οι οποίοι εκτελούν κοινά ή παραπλήσια προγράμματα, μπορεί και πρέπει να πραγματοποιηθεί, όχι όμως υπο το πρίσμα διάλυσης της κρατικής μηχανής που επιχειρείται, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών με αποκεντρωμένες υπηρεσίες, διασφαλίζοντας παράλληλα τους εργαζόμενους.
Κάθε σκέψη για κατάργηση και ιδιωτικοποίηση οργανισμών με πρόσχημα την τάχα καλύτερη λειτουργία της κρατικής μηχανής αλλά και οποιαδήποτε σκέψη για απολύσεις εργαζομένων ή ένταξη τους στον προθάλαμο της απόλυσης της “εργασιακής εφεδρείας”, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Οι ευθύνες είναι των Κυβερνήσεων, των Υπουργών και των διορισμένων διαχρονικά GOLDEN BOYS. Ας πάψουν λοιπόν να χρησιμοποιούν ως άλλοθι το δήθεν μεγάλο κράτος και ας σταματήσουν να φορτώνουν τις αδυναμίες τους και το έλλειμμα των πολιτικών τους στις πλάτες των εργαζομένων.