animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Δελτίο Τύπου - Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ σχετικά με τα ποσοστά ανεργίας και την αύξηση του ΦΠΑ


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τα ποσοστά ανεργίας και την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Τα σημερινά στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ για το ύψος και τη σύνθεση των καταγεγραμμένων ανέργων επιβεβαιώνει δυστυχώς με τον πιο έντονο τρόπο τις εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ για τα αποτελέσματα της ακολουθούμενης σκληρής περιοριστικής εισοδηματικής πολιτικής.
Η δε πρόσφατη απόφαση για την αύξηση από 1/9/2011 του ΦΠΑ από 13% σε 23% για τα είδη εστίασης, θα επιφέρει περαιτέρω αρνητικές συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα και θα οδηγήσει την Ανεργία σε ακόμη πιο εφιαλτικά επίπεδα.
Αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελεί η ανάπτυξη και η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας ώστε να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Διαχρονική απαίτηση της ΓΣΕΕ είναι η αύξηση του επιδόματος ανεργίας και η διεύρυνση του χρόνου χορήγησης του , προκειμένου να ανακουφιστούν οι χιλιάδες άνεργοι.
Η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα αντιδρώντας στην ασκούμενη οικονομική πολιτική και διαμαρτυρόμενοι έντονα για το έλλειμμα κοινωνικών πολιτικών και την έκρηξη της ανεργίας, θα πραγματοποιήσουν πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη».
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ